Gradovi

Pratite nas na Google news

Komunalna policija u Bijeljini uskoro i u noćnoj smjeni

Komunalna policija u Bijeljini uskoro i u noćnoj smjeni
Foto: N.N. | Komunalna policija u Bijeljini uskoro i u noćnoj smjeni
Srna

BIJELJINA - Komunalna policija u Bijeljini radiće od iduće godine i u noćnoj smjeni kako bi se povećala njena efikasnost i poboljšao komunalni red u gradu, najavio je načelnik ove službe Ratomir Draganić.

"Planiramo uvođenje treće smjene zbog izdavanja stana na dan i buke u njima, zbog odluke o kućnom redu, zakona o stambenim zgradama i perioda kada mora biti mir da ljudi mogu da se odmaraju, zbog prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata i izvođenja muzike uživo bez odobrenja. Mislim da će time građani biti zadovoljni", rekao je Draganić novinarima.

On je naveo da ovakav prijedlog očekuje podršku gradonačelnika, a treća smjena Komunalne policije trajala bi od 22.00 časa do 6.00 časova narednog dana.

Devetomjesečni izvještaj o radu Komunalne policije u Bijeljini pokazuje pojačan rad ove službe, sa 683 pregleda više od plana.

Draganić navodi da se najviše pregleda, izdatih rješenja za otklanjanje problema i kazni odnosi na odvoz i deponovanja komunalnog otpada, odnosno stvaranje divljih deponija i bacanje komunalnog otpada tamo gdje ne treba.

"Pooštrićemo i akciju sa ciljem sprečavanja bacanja papirića i pikavaca po gradu, jer je i to zabranjeno", najavio je Draganić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije