Gradovi

Konačno trotoar uz magistralu u Trebinju

Konačno trotoar uz magistralu u Trebinju
Foto: N.N. | Konačno trotoar uz magistralu u Trebinju

TREBINJE - U trebinjskom naselju Gorica, uz dio magistralnog pravca Trebinje - Nikšić, koji prolazi kroz ovo naselje, završava se izgradnja trotoara, za šta je iz gradske kase krajem prošle godine izdvojeno 50.000 maraka.

Riječ je o projektu izgradnje infrastrukture u prigradskim naseljima, kojom će se, kako kažu u nadležnom gradskom odjeljenju, značajno poboljšati bezbjednost pješaka i olakšati život stanovnika.

"Izgradnja trotoara na ovom dijelu magistrale bila je krajnje neophodna, jer je u pitanju dionica puta koja je bila bez pješačkih staza, a kojom svakodnevno prolaze kolone đaka u Osnovnu školu 'Sveti Vasilije Ostroški' u Gorici, na čemu smo naročito zahvalni gradskim vlastima", kaže Rade Drinjak, predsjednik mjesne zajednice Gorica.

Širina trotoara je tri metra, sa pješačkom stazom i zelenom površinom, a izvođač radova je trebinjska firma "Total gradnja".

U nadležnom gradskom odjeljenju potvrđeno je da je planirano i uređenje postojećih trotoara na raskrsnici u ovom naselju, gdje su postavljeni semafori, koji će biti prilagođeni osobama sa invaliditetom.

U ovoj godini će, prema gradskom planu kapitalnih investicija, biti izgrađeno još nekoliko trotoarskih staza, za šta je u budžetu planirano 200.000 КM.

Prioriteti za ovu godinu su završetak trotoara sa oborinskom odvodnjom i u prigradskom naselju Petrovo Polje, trotoar na južnom gradskom izlazu i u Kolubarskoj ulici u naselju Tini, te još jedan trotoar u naselju Gorica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije