Gradovi

Konferencija beba u Trebinju: Nakon tri godine novo tročlano predsjedništvo

Konferencija beba u Trebinju: Nakon tri godine novo tročlano predsjedništvo
Foto: Vesna Duka | Konferencija beba u Trebinju: Nakon tri godine novo tročlano predsjedništvo

TREBINJE - Članovi tročlanog predsjedništva na Konferenciji beba u Trebinju su Emilija Šarović, beba sa najviše braće i sestara, koja je nagrađena sa 500 maraka, Ivana Milinić, najstarija beba, rođena 8. jula 2021. godine, kojoj je uručena nagrada od 300 maraka, i najmlađa beba Lazar Vučurević, koji je rođen dan prije Konferencije i kojem je dodijeljena nagrada od 300 maraka.

U okviru manifestacije održana je i trka beba u puzanju, čija je pobjednica bila Iskra Sušić, kojoj je pripala nagrada od 125 KM, drugo mjesto osvojila je Mihaila Brkljača i njoj je uručeno 100 KM, a treće mjesto pripalo je Urošu Tomaševiću uz nagradu od 75 KM.

Takođe je i za šest trebinjskih porodica sa bebama blizancima uručeno po stotinu maraka.

Beba sa najviše braće i sestara Emilija Šarović je tek treće dijete u porodici, ali, budući da je takvih beba bilo više na ovoj konferenciji, izvučena je iz bubnja.

Njen otac Petar zahvalio je gradu Trebinju i Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS.

"Ovo je jedan od načina da se podrži natalitet u našoj državi", dodao je Šarović.

Slađana Skočajić, načelnica Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje grada Trebinja, kazala je da je ova manifestacija, na kojoj se okupljaju roditelji sa djecom, najljepši prizor koji se može vidjeti u Trebinju, gdje je posljednja konferencija beba održana 2019. godine.

"Uzbuđenje je veliko i nama je puno srce kada danas vidimo Trg slobode, jer je najvažnije da nam se rađa što više beba. Prethodno predsjedništvo beba bilo je vrlo interesantno, jer je trajalo tri godine, a djevojčica Marija Nikolić, koja je tada bila najmlađa, sada ima tri godine, dok Teodora Ćaćić ima četiri godine, a najzanimljivije je to da je Nikola Milojević, koji je tada imao tri brata i tri sestre, u međuvremenu dobio još sestre bliznakinje", kazala je Skočajićeva.

U zabavnom dijelu programu učestvovali su Dječji hor "Bubamarac", Plesni klub "Maris", Klub za djecu "Sveta Evgenija carica Milica", JU "Naša radost" i Dječja igraonica "Ciciban".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije