Gradovi

"Konferencija beba" u Trebinju: Predsjednik rođen prije sedam dana

"Konferencija beba" u Trebinju: Predsjednik rođen prije sedam dana
Foto: N.N. | "Konferencija beba" u Trebinju: Predsjednik rođen prije sedam dana

TREBINJE - Predsjednik tročlanog predsjedništva "Konferencije beba" u Trebinju je maleni Luka Popović, koji je rođen prije sedam dana i najmlađa je prijavljena beba, a s njim će predsjedavati i jednogodišnji Aleksej Crnogorac, kao najstarija prijavljena beba, i Natalija Gajić, beba s najviše braće i sestara - tri brata i dvije sestre.

"Ako se kao roditelji odreknemo nekih sitnih luksuza, nije teško odgajati šestoro djece i nema toga što je suprugu i meni teško da učinimo za njih, mi smo najponosniji roditelji na svijetu", kazala je Ivana Gajić, majka male Natalije, ističući da Gajići neće stati na šestoro djece.

Jednako ponosna na svog sina je bila i majka Alekseja Crnogorca, ali i sestrica malenog Luke Popovića, koja je za brata primila nagradu, jer je, kako je objasnila, braco mali i odmah je zaspao, pa ga je mama vratila kući na spavanje.

Ponosni na sve mališane Trebinja bili su i predstavnici Gradske uprave, koji su i ovom prilikom istakli da su i ove godine s radošću prihvatili organizaciju i pokroviteljstvo "Konferencije beba", koju pod sloganom "Ljepša Srpska - brojnija Srpska" u gradovima Reublike Srpske, zajedno s lokalnim vlastima, organizuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Trebinja Zoran Milošević ističe da je cilj ove manifestacije podizanje svijesti o značaju rađanja, tim prije što i Trebinje na planu nataliteta bilježi negativne trendove.

"Grad Trebinje sa svoje strane čini napore i kao malo koja sredina može da se pohvali da mjerama pronatalitetne politike želi bitno da utiče na povećanje broja stanovnika, tako da, osim subvencija ženama koje rađaju djecu, naša lokalna uprava daje i subvencije djeci bez jednog ili oba roditelja, djeci iz ruralnih krajeva, djeci iz socijalno ugroženih porodica, posebno nadarenoj djeci, ali pružamo i pomoć svakoj porodici koja za to ima opravdan zahtjev", istakao je Milošević.

Posebno zanimljivo za učesnike i posjetioce manifestacije bilo je prvo takmičenje beba u puzanju, a najbrži među 15 učesnika bili su Danilo Ninković, Damjan Šegrt i Damjan Ninković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije