Gradovi

Konstituisana Skupština Doboja: Hurtić predsjednik, Bukejlović potpredsjednik

Konstituisana Skupština Doboja: Hurtić predsjednik, Bukejlović potpredsjednik
Foto: N.N. | Konstituisana Skupština Doboja: Hurtić predsjednik, Bukejlović potpredsjednik

DOBOJ- Samo dva glasa su nedostajala da Sevlid Hurtić, odbornik Koalicije "Doboj u srcu" i Miloš Bukejlović, odbornik SNSD-a dobiju jednoglasnu podršku svojih kolega u Skupštini grada Doboj, ali nakon glasanja jedan listić je bio nevažeći, dok je na drugom zaokruženo protiv, te su sa 25 glasova izabrani Hurtić za predsjednik, a Bukejlović za potpredsjednika lokalnog parlamenta.

"Svako ima svoje mišljenje i svako odlučuje po svojoj savjesti. Znači, jednoumlje nije dobro, i mislim da taj jedan koji je glasao protiv, i jedan suzdržan je dokaz da ga moramo ubijediti da je bio ovaj izbor ipak njegova greška", kazao je Sevlid Hurtić.

Iako je glasanje bilo tajno, PDP-ova odbornica Olivera Nedić nam je nakon konstitutivne sjednice otkrila da je glasala protiv, i da nije podržala izbor novog rukovodstva Skupštine grada Doboj.   

"Tek kad budemo imali saziv koji je došao u ove skupštinske klupe po potpuno slobodnoj volji građana, bez diktata, ja ću podržati svaku kandidaturu", kazala je Nedićeva.

Sertifikate o preuzimanju odborničkih mandata preuzelo je i potpisalo 27 od ukupno 31 odbornika.

Među njima ima poznatih lica, poput Zorana Blagojevića (SNSD), Esmina Mahmutovića (SDP), Sretka Đurkovića (NDP), ali ima i novajlija kao što su Igor Petrović (SNSD), Senahid Spahić (SDA), Veljko Jaćimović (Demos), koji su po prvi put osvojili odborničke mandate.

Nadam se da će se novi skupštinski saziv razlikovati od prethodnog, kaže Vedran Gligorić, odbornik SP-a, i da će raditi u interesu građana, a ne pojedinaca, te dodaje da socijalisti ostaju opozicija.

"Bili smo opozicija ovoj vlasti, vlast se nije promijenila, građani su rekli šta misle, oni su tako izabrali, mi se ne slažemo sa politikom ove skupštinske većine i djelovaćemo opoziciono", poručio je Gligorić. 

Skupštini grada obratio se gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, koji je poručio da samo politička stabilnost može donijeti prosperitet Doboju, a ona je i vjetar u leđa gradonačelniku, i gradskoj administraciji.

"Bilo je potrebno da što prije konstituišemo Skupštinu zbog građana Doboja, kako bi što prije imali redovnu sjednicu, jer vjerujte mi da već veliki broj materijala je u gradskoj administraciji. Već sljedeće sedmice zakazujemo Kolegijum, idemo sa prvom redovnom sjednicom. Grad

Doboj je imao značajnu indirektnu štetu nepotvrđivanjem izbora održanih 15. novembra. Ništa se značajno nije promijenilo", izjavio je Jerinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije