Gradovi

Korona nije omela takmičenje

Korona nije omela takmičenje
Foto: N.N. | Korona nije omela takmičenje

TREBINJE - U Trebinju se danas od ranih jutarnjih časova do kasnog popodneva odvijao 14. "Hendikep fest 2021" i Kup Republike Srpske pozivni turnir invalidnih lica u streljaštvu vazdušnom puškom, koji je okupio 30 učesnika, što je zbog situacije s pandemijom nešto manji broj od uobičajenog.

Slađana Skočajić, načelnica Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje grada Trebinje, otvarajući takmičenje istakla je da je ponosna što upravo ona otvara manifestaciju.

"Mislim da je svaka žena u Hercegovini imala priliku da bude majka, sestra ili kćerka, da brine i strahuje. Mi smo bili s jedne, a vi s druge strane. Meni je zadovoljstvo što ste ovdje i ja vam želim puno sreće jer ste sve izazove prošli, a ovo što sada radite nadam se da vam pričinjava zadovoljstvo. Vi ste danas, sutra i uvijek naši pobjednici", kazala je Skočajićeva.

Takmičare je pozdravio i predsjednik Streljačkog kluba "Leotar RVI" Momčilo Bodiroga, istakavši zadovoljstvo što je odlučeno da se na Dan pobjede otvori sezona u streljaštvu.

On je napomenuo da zbog ograničenih kapaciteta do 30 učesnika nisu mogli pozvati  klubove iz cijele BiH i podsjetio da se na ovoj tradicionalnoj manifestaciji takmičenja odvijaju u dvije partije te da se očekuje pojedinačni pobjednik Kupa Republike Srpske, a za "Hendikep fest" se nagrađuju tri prvoplasirane ekipe.

Predsjednik Kluba RVI "Orao" iz Bijeljine Zdravko Crnogorac istakao je da u njegovom klubu ima 30 članova te dodao da su oni u posljednjih šest godina najbolji klub u Republici Srpskoj, a bili su i prvaci BiH.

"Imamo i dvojna državljanstva tako da se takmičimo i u Republici Srbiji, gdje smo među tri najbolja kluba u streljaštvu što se tiče invalida, a upravo iz našeg kluba na Evropsko prvenstvo su išla dva takmičara, što je veliki uspjeh za naš klub", naveo je Crnogorac.

I ovogodišnji festival je organizovao Streljački klub "Leotar RVI", a pokrovitelj je grad Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije