Gradovi

Košarac i Grujičić: Značajna podrška Srebrenici od 1,5 miliona KM

Košarac i Grujičić: Značajna podrška Srebrenici od 1,5 miliona KM
Foto: N.N. | Košarac i Grujičić: Značajna podrška Srebrenici od 1,5 miliona KM

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u Sarajevu načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića, sa kojim je razgovarao o aktuelnim ekonomskim i političkim temama.

Oni su pozdravili odluku aktuelnog saziva Savjeta ministara BiH o odobrenju 1,5 miliona KM za podršku jednoglasno usvojenim infrastrukturnim projektima u opštini Srebrenica.

Istaknuto je da su sredstva odobrena nakon nekoliko godina nepotrebnog zastoja, s obzirom da na činjenicu da je riječ o preostalom dijelu obećane pomoći prošlog saziva Savjeta ministara BiH razvoju opštine Srebrenica, koja je u iznosu od dva miliona KM najavljena na Investiciono-razvojnoj konferenciji "Mogućnosti i perspektive razvoja Srebrenica 2015" u novembru 2015. godine. U septembru 2018. godine za ove svrhe je odobreno 500.000 KM, nakon čega je aktuelni saziv Savjeta ministara BiH u septembru 2020. godine odobrio preostali dio finansijske pomoći.

Košarac i Grujičić razgovarali su i o razvoju lokalnih politika, te unapređenju poslovnog ambijenta u Srebrenici, sa fokusom na spoljnotrgovinski promet preduzeća koja posluju na području ove opštine, između ostalih, ''Ekonomik'', ''AS drvo'', Rudnik olova i cinka ''Sase'', Rudnik boksita, ''Petroprojekt'', te ''Prevent''.

Na današnjem sastanku izražena je zabrinutost zbog činjenice da Centralna izborna komisija BiH još nije donijela odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u Srebrenici.

Košarac i Grujičić konstatovali su da je neophodno u što skorijem roku potvrditi izborne rezultate, kako bi ova lokalna zajednica nastavila sa normalnim funkcionisanjem i  definisanjem razvojnih politika u interesu svih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije