Gradovi

Košarac uručio donaciju za dječije igralište u Trebinju

Košarac uručio donaciju za dječije igralište u Trebinju
Foto: Srna | Košarac uručio donaciju za dječije igralište u Trebinju

TREBINJE - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac uručio je danas ličnu novčanu donaciju stanarima trebinjskog naselja Gradina za adaptaciju dječijeg igrališta u ovom naselju.

Nakon što su se nedavno stanari samoinicijativno organizavali da adaptiraju dječije igralište, Košarac je rekao novinarima da ovi ljudi, kao i svi roditelji, žele da stvore što je moguće bolje uslove za odrastanje svoje djece.

On je dodao da ga posebno raduje da u Republici Srpskoj ima ovakvih aktivnosti, kako gradskih vlasti u Trebinju koji čine sve da se stvore što je moguće bolje uslove za život, tako i ljudi koji se samorganizuju i žele da manifestuju tu vrstu aktivizma.

Košarac je rekao da se opredijelio da pruži podršku stanarima, roditeljima, kako bi obezbijedili što je moguće bolje uslove za odrastanje djece.

On je dodao da je ovo još jedna potvrda da je Trebinje dobro mjesto za život, kao i Republika Srpska.

"Svi možemo doprinijeti. Apelujem da svi koji imaju mogućnost pomognu ovakve i slične aktivnosti, kako gradskim vlastima tako i ovakvim aktivnostima roditelja, stanara i građana Republike Srpske", istakao je Košarac.

Stanarka ovog naselja Dubravka Vujinović rekla je da će donaciju iskoristiti da se završi ograda na dječijem igralištu kako bi djeca bila bezbjedna.

"Definitivno ćemo završiti ogradu sa svih strana da djeca budu bezbjedna, to je prioritet, ostalo ako ostane biće za gol, ljuljašku, klackalicu za djevojčice kako bi imali šta da rade i budu napolju, da nisu u kućama", rekla je Vujinovićeva novinarima.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac boravi danas u radnoj posjeti Trebinju, gdje će se sastati sa predstavnicima Grupacije proizvođača vina pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije