Gradovi

Krv dala 42 dobrovoljana davaoca

Krv dala 42 dobrovoljana davaoca
Foto: N.N. | Krv dala 42 dobrovoljana davaoca

MILIĆI - Srednjoškolski centar "Milutin Milanković" u Milićima i opština Milići danas su organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je ovu dragocijenu tečnost dalo 42 srednjoškolaca i građana te opštine.

Dalibor Lipovac iz Službe za transfuziju Opšte bolnice u Zvorniku rekao je Srni da ta služba trenutno, zahvaljujući dobrovoljnim akcijama, raspolaže sa dovoljnim količinama krvi.

Član organizacionog tima SŠC-a Lazar Lalović izjavio je Srni da je to bila osma po redu akcija koju su organizovali maturanti škole pod geslom "Kap krvi da budemo prvi" povodom Dana opštine, koji će biti obilježen 31. marta.

"Zadovoljni smo odzivom davalaca, a posebno građana opštine Milići koji svake godine sve masovije učestvuju u akciji", rekao je Lalović.

Gimnazijalka Dunja Lazarević danas je prvi put dala krv.

"Straha nije bilo i drago mi je što sam doprinijela ovoj akciji. Poručujem svojim vršnjacima, dajte krv, nije uopšte strašno", rekla je Srni Dunja Lazarević.

Milićanin Dragan Durmić danas je 42. put dao krv. On je rekao Srni da ima 62 godine i da vjeruje da će ga zdravlje poslužiti da još koji put da krv.

"Prema zakonu, imam pravo još tri godine da dajem krv. Nadam se da ću biti zdrav i sposoban za to", rekao je Durmić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije