Gradovi

Laptopi i tableti učenicima iz zavičaja kod Trebinja

Laptopi i tableti učenicima iz zavičaja kod Trebinja
Foto: N.N. | Laptopi i tableti učenicima iz zavičaja kod Trebinja

TREBINJE - Učenicima područnog odjeljenja Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Lastvi, kod Trebinja, stigli su dva laptopa i pet tableta, koje su za njih obezbijedili članovi Udruženje Trebinjaca "Jovan Dučić" u Beogradu.

"Jedan laptop je ostao za korištenje u školi, a jedan je pripao našoj najboljoj učenici, dok smo ostalih pet tableta dodijelili takođe učenicima za koje smo ocijenili da su upravo njima potrebni", objasnila je nastavnica srpskog jezika u ovoj školi Darka Deretić.

Kaže da je značaj tim veći što će ovim učenicima donacija olakšati učenje i pristup internetu, ali i činjenica što su se Trebinjci u Beogradu sjetili mališana iz seoskih škola.

U ime pedesetak učenika ove škole i njihovih nastavnika na vrijednoj donaciji zahvalili su i Milica Ždralić i Stefan Bovan, učenici osmog, odnosno sedmog razreda.

"Ovaj vrijedan poklon dobro će nam poslužiti u daljem školovanju i hvala našim ljudima iz Beograda koji nisu zaboravili djecu koja žive i uče u ruralnim dijelovima opštine, kao što je Lastva", kazala je Milica, koja je kao najbolji učenik s prosjekom pet dobila laptop.

U područnom odjeljenju Lastva trenutno ima pedesetak učenika, a pohađaju ga djeca iz sela Lastva, Jazina, Ušće i Aranđelovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije