Gradovi

Lijepo je imati punu kuću smijeha i ljubavi

Lijepo je imati punu kuću smijeha i ljubavi
Foto: N.N. | Lijepo je imati punu kuću smijeha i ljubavi

TREBINJE - Predsjednik tročlanog predsjedništva "Konferencije beba" u Trebinju je beba Marija Nikolić, najmlađa prijavljena beba na konferenciji, a s njom će predsjedavati i Todora Ćaćić, najstarija beba, i Nikola Milojević, beba s najviše braće i sestara, tri brata i tri sestre.

Majka maloga Nikole, Ilijana Milojević, kaže da ima pune ruke posla oko sedmoro djece, ali i puno radosti.

"Zaista ima posla oko sedmoro djece, ali mi pružaju mnogo više radosti i lijepo je imati punu kuću smijeha i ljubavi", kazala je mama Ilijana, čijem najstarijem djetetu je 14 godina.

Posebno zanimljivo za učesnike i posjetioce manifestacije bilo je takmičenje beba u puzanju, a najbrža je bila malena Sunčica Obadović.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je grad Trebinje, uz podršku sponzora, koji su obezbijedili prigodne nagrade za učesnike, a u partnerstvu s Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Trebinja Zoran Milošević istakao je da je cilj ove konferencije podizanje svijesti o značaju rađanja i pronatalitetnoj politici.

"Grad Trebinje čini velike napore i kao malo koja sredina može da se pohvali da mjerama pronatalitetne politike želi bitno da utiče na povećanje nataliteta. Siguran sam da su te mjere već do sada dale rezultate i da ćemo u tom pravcu i nastaviti", rekao je Milošević.

Svim bebama uručeni su pokloni brojnih sponzora, a malenom Nikoli, s najviše braće i sestara, i novčani bon NLB banke od 100 KM.

Manifestacija je okupila 50 beba, koje su rođene od 28. juna 2018. do 25. juna 2019. godine.

U zabavnom dijelu programa nastupili su izvođači sa ovogodišnjeg Dječijeg festivala "Zvon zvonke pjesme" i članovi Plesnog kluba "Maris".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije