Gradovi

Lovrić: Ponosna sam na sve što sam uradila

Lovrić: Ponosna sam na sve što sam uradila
Foto: Srna | Lovrić: Ponosna sam na sve što sam uradila

BIJELJINA - Zdravstveni radnici Bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su pohvalili rad smijenjenog vršioca dužosti direktora ove zdravstvene ustanove Milice Lovrić u proteklih šest mjeseci.

Lovrićeva je zahvalila zdravstvenim radnicima koji su, kako je navela, pokazali da bijeljinska bolnica ima kapacitet da bude respektabilna regionalna bolnica za ponos Republike Srpske i šire.

"Ponosna sam na sve što sam uradila u proteklih šest mjeseci zajedno sa svojim timom. Besprijekorna organizacija u funkcionisanju, podignut nivo usluga i vraćeno dostojanstvo zdravstvenim radniku i povjerenje pacijenata - to je ono na šta sam ja ponosna, a treba da budu i oni koji su mi ukazali povjerenje", poručila je Lovrićeva, odbacivši kritike u vezi sa zaražavanjem zdravstvenih radnika u Bijeljini.

Član menadžmenta Mikajlo Lazić rekao je da rad bilo kog odjeljenja bijeljinske bolnice tokom borbe protiv pandemije nije doveden u pitanje i ocijenio da su "rezultati rada ove zdravstvene ustanove u proteklih pola godine impozantni".

Lazić je naveo podatke o dobrom radu bijeljinske bolnice prije i tokom pandemije virusa korona, u kojoj je ova zdravstvena ustanova postala jedna od tri regionalne kovid bolnice u Republici Srpskoj sa 142 bolesničke postelje, jedinicom intenzivne njege sa 11 kreveta, operacionom salom i porodilištem za potencijale kovid pacijente, kao i virusološkom laboratorijom, uz pomoć Vlade Republike Srpske.

On je rekao da zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi žele uspjeh u radu novoimenovanom vršiocu dužnosti direktora Bolnice Zlatku Maksimoviću, koji, kako je naglasio, već ima veliko iskustvo u vođenju Doma zdravlja.

Anesteziolog Dragana Milovanović Lejić rekla je novinarima da je Lovrićeva dala sjajan kurs bijeljinskoj bolnici. "Nadamo se i vjerujemo da će i novi direktor tako nastaviti", rekla je Lejićeva.

Konferencija za novinare održana je ispred Urgentnog bloka bijeljinske bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije