Gradovi

Lučić u Modriči: U narednom periodu bolja saradnja

Lučić u Modriči: U narednom periodu bolja saradnja
Foto: Srna | Lučić u Modriči: U narednom periodu bolja saradnja

MODRIČA - Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić rekao je da se u narednom periodu može očekivati bolja saradnja sa opštinskom upravom Modriča na realizaciji više projekata kojima bi bio poboljšan status izbjeglica i ljudskih prava u ovoj lokalnoj zajednici.

Lučić, koji je danas u Modriči razgovarao sa načelnikom te opštine Mladenom Krekićem, rekao je da saradnja Minisitarstva za ljudska prava i izbjeglice sa opštinom Modriča do sada nije bila najbolja.

"Od 14 projekata, koje je u protekle dvije godine aplicirala Modriča, odobrena su samo dva", izjavio je novinarima Lučić.

On je naveo da je pod pokroviteljstvom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Modriči, sredstvima međunarodnih organizacija, realizovan projekat "Regionalni stambeni program" i projekat "CEV-dva" u okviru kojih je zatvoren kolektivni centar i trajno riješeno stambeno pitanje raseljenih lica.

Krekić je rekao da su od 14 projekata, koje je aplicirala opština Modriča, realizovana dva, ukupne vrijednosti 160.000 KM.

"Završen je popravak šest romskih kuća, te asfaltiran put u bošnjačkom povratničkom naselju Tarevci", naveo je Krekić.

On je istakao da će opštinska administracija pratiti javne pozive za projekte Ministarstva, čijim bi se realizovanjem riješili brojni problemi izbjegličke i povrantičke populacije u Modriči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije