Gradovi

Makić: Grahovo nema pomoći federalne vlade

Makić: Grahovo nema pomoći federalne vlade
Makić: Grahovo nema pomoći federalne vlade

BANJALUKA - Načelnik opštine Bosansko Grahovo Uroš Makić izjavio je danas da Vlada Federacije BiH /FBiH/ apsolutno ne pomaže ovoj opštini, koja se susreće sa velikim problemima i u kojoj 40 odsto teritorije još nema električnu energiju.

"Ni nakon sastanka s premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, koji je održan prije više od mjesec dana, nema konkretnog odgovora na naše molbe da nam se pomogne. Imamo podneseno 1.400 zahtjeva za obnovu stambenih jedinica, a za elektrifikaciju je potrebno izdvojiti tri miliona KM", rekao je Makić Srni.

On je istakao da je infrastruktura na području opštine u veoma lošem stanju, da treba dosta sredstava izdvojiti za njenu obnovu, kao i za stvaranje uslova za povratak ljudi.

Makić je naveo da je od federalnog premijera zatražena pomoć i za budžet, jer su trenutna dugovanja oko 600.000 KM.

"Nikakvog konkretnog odgovora na naše molbe premijera FBiH nema, iako smo mu predočili da je ukupno stanje na području naše opštine veoma loše. Očekivali smo sastanak i sa predstavnicima Ministarstva za izbjegla i raseljena lica FBiH, ali su se i oni oglušili o naše zahtjeve", napomenuo je Makić.

Predstavnici opština Bosansko Grahovo, Glamoč i Drvar održali su prije više od mjesec dana sastanak sa federalnim premijerom Nerminom Nikšićem na kojem su ga informisali o svim problemima sa kojima se susreću ove opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije