Gradovi

"Mali Anđeo" pokrenuo akciju pomoći Slaviši Maliću

"Mali Anđeo" pokrenuo akciju pomoći Slaviši Maliću
Foto: Srna | "Mali Anđeo" pokrenuo akciju pomoći Slaviši Maliću
N.N.

DERVENTA - Humanitarno Udruženje "Mali Anđeo" iz Banjaluke pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za Slavišu Malića iz Detlaka kod Dervente, nakon što mu se prošlog mjeseca obrušila trošna kuća u kojoj je živio.

Član Udruženja "Mali Anđeo" Saša Ikić rekao je novinarima da je za ove potrebe otvoren humanitarni broj 17056 do kraja februara i svi koji žele pozivom mogu darovati jednu KM za Slavišu.

"Na žiro-račun našeg udruženja mogu se vršiti uplate iz Republike Srpske i BiH, kao i iz inostranstva. Slaviša nema otvoren tekući račun", naveo je Ikić.

On je pozvao ljude dobre volje da učestvuju u sakupljanju pomoći i naveo da je ovo druga akcija koju pokreću na području grada Derventa.

On je dodao da su za Slavišu i njegovu tešku situaciju saznali od mještana, njegovih komšija Luke i Pere Malića, a svi koji žele novac mogu predati i kod njih.

"Vjerujemo da će biti uspješna akcija i do kraja februara da ćemo doći do krova nad glavom. U Derventi smo realizovali akciju za Dobrivoja Tutnjevića, kojem je premijer Vlade Republike Srpske donirao kontejner. U selu će Luka i Pero pokušati i sa ostalim mještanima da se uključe i akciju", rekao je Ikić.

Iz Udruženja "Mali anđeo" su nakon obilaska Slaviše Malića objavili da su zatekli jednu od najtežih situacija na terenu. Slaviša živi sam, bez oca je ostao 1998. godine, a majka je umrla 2010. godine. Boravio je u trošnoj kući koja se srušila.

"Prvu noć je presjedio u šupi bez vrata, a već od narednog dana spava u komšinoj garaži. U kući nije bilo struje ni vode", naveli su u objavi iz udruženja.

Uplate iz BiH su moguće na račune 5520002009328582 - Adiko Banka, primalac Humanitarno udruženje "Mali Anđeo", Novaka Pivaševića bb, 78000 Banjaluka, svrha uplate: Za Slavišu.

Uplate iz inostranstva su moguće na račun, Adiko Banka, IBAN: BA395520002062114139; SWIFT: HAABBA2B, primalac Humanitarno udruženje "Mali Aneđo", Novaka Pivaševića bb, 78000 Banjaluka, svrha uplate: Za Slavišu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije