Gradovi

Mališani obradovali sugrađane maskenbalom i priredbom

Mališani obradovali sugrađane maskenbalom i priredbom
Foto: N.N. | Mališani obradovali sugrađane maskenbalom i priredbom

SOKOLAC - Oko 180 mališana sokolačkog vrtića učestvovalo je danas na maskenbalu pod nazivom "Povrćijada", u kome su prošli ulicama gradskog naselja i održali prigodan program za roditelje i okupljene građane Sokoca.

Direktor ove ustanove Biljana Kosorić rekla je novinarima da je ovo tradicionalna manifestacija koja se održava već godinama krajem maja.

"Mališani su obučeni u kostime koji simbolizuju povrće, čime promovišemo zdrav način života, što je u skladu sa Pravilnikom o zdravoj ishrani koji koristimo u našem vrtiću", navela je Kosorićeva.

Ona je dodala da su na izradi ovih zanimljivih kostima radili vaspitači sokolačkog vrtića u saradnji sa roditeljima.

Kosorićeva je napomenula da u ovom vrtiću boravi više od 200 djece.

U cjelodnevnom programu je 130 djece, raspoređenih u pet vaspitno-obrazovnih grupa, i 80 djece u tri obrazovne grupe po skraćenom programu pripreme za školu.

Ona je podsjetila da je riječ o tromjesečnom programu koji vrtić realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i opštinom Sokolac, osnivačem ove ustanove.

"Završnim priredbama za vršnjake i roditelje, polaznici pripremnih odjeljenja obilježiće boravak u Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje", rekla je Kosorićeva.

U vrtiću će biti organizovani završni časovi engleskog jezika i završna priredba cjelodnevne grupe predškolaca.

Ona je najavila da sljedeće sedmice u ovoj ustanovi obavljaju pripreme za raspisivanje upisa za nove polaznike, čime će dobiti pregled zainteresovanih za narednu školsku godinu.

Kosorićeva je naglasila da će za polaznike sokolačkog vrtića već treću godinu biti organizovano ljetovanje na Tari od 14. do 18. juna, za koje se prijavilo četrdesetak mališana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije