Gradovi

Mališani učili kako nastaje med

Mališani učili kako nastaje med
Foto: Vesna Duka | Mališani učili kako nastaje med

TREBINJE - U okviru projekta "Trebinjsko urbano pčelarstvo - novi koncept poboljšanja kvaliteta života" , pčelari iz Trebinja su u vrtiću "Naša radost" u centru grada održali predavanje mališanima i pokazali im kako nastaje med i benefite ove zdrave namirnice.

Predsjednik Udruženja pčelara "Leotar" Trebinje Obrad Ninković kaže da je ovim projektom predviđena kampanja o urbanom pčelarstvu, uz snažnu promociju značaja pomenutog koncepta, animiranje, i podizanje svijesti ljudi o značaju pčelarstva sa akcentom na potrebu, šanse i mogućnost razvoja urbanog pčelarstva.

"Da bi se osigurao ambijent za ovakav vid pčelarenja, da bi se smanjila ograničenost resursa za ishranu pčela u urbanom dijelu grada i povećala bioraznolikost flore, projektom je planirana sadnja i uzgoj medonosnog bilja (evodija, kesten, lavanda...) u predgrađu i na urbanim javnim zelenim površinama Trebinja, a kao dio aktivnosti ovog projekta je i obilazak vrtića u Trebinju, što do sada nismo praktikovali, ali će, nadam se, to ubuduće postati tradicija", kazao je Ninković.

Jovanka Bakmaz, vaspitačica u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi, kaže da je ovakva vrsta predavanja od izuzetnog značaja za djecu.

Projekat implementira Udruženje pčelara "Leotar" Trebinje, a finansira ga Evropska unija kroz grant šemu projekta "LINK za saradnju/suradnju", uz podršku predstavnika projektnog konzorcija i grada Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije