Gradovi

Mašine uređuju riječna korita u Bratuncu

Mašine uređuju riječna korita u Bratuncu
Mašine uređuju riječna korita u Bratuncu

BRATUNAC - Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović posjetio je danas opštinu Bratunac kako bi sagledao stanje i pružio pomoć u otklanjanju posljedica od poplava u ovoj lokalnoj zajednici, kojoj je ranije obezbijedio 2.000 litara nafte.

"U saradnji sa Vladom Federacije BiH /FBiH/ angažovali smo mašine za čišćenje i regulisanje riječnih tokova koji su meandrirali za vrijeme poplava", rekao je Suljkanović novinarima.

On je istakao da će dio sredstava Fonda za povratak BiH, te dio kineske donacije u poljoprivrednoj mehanizaciji biti usmjereni za pomoć poplavljenima.

Potpredsjednik Srpske je istakao da je obezbijedio donatora sadnica malina, koje će biti zasađene na površini od 30 dunuma, koliko su poplave uništile u ovoj opštini.

Suljkanović je sa potpredsjednikom FBiH Svetozarom Pudarćem obišao teren, gdje su se na licu mjesta uvjerili u stepen pričinjenih šteta, te sa rezultatima rada mehanizacije iz Rudnika uglja "Breza", koja je angažovana da očiste korita rijeka Kravice, Jadra i Drinjače na području mjesnih zajednica Kravica i Konjević Polje.

Na području ove dvije mjesne zajednice rijeke su pričinile najveće štete i odnijele nekoliko hektara poljoprivrednog zemljišta.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović zahvalio je na angažovanju mehanizacije koja radi na uređenju riječnih korita i najavljenoj pomoći za poplavljena poljoprivredna gazdinstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije