Gradovi

Masovne akcije na uređenju Gradiške: Mladi zasukali rukave

Masovne akcije na uređenju Gradiške: Mladi zasukali rukave
Foto: Milan Pilipović | Masovne akcije na uređenju Gradiške: Mladi za ljepši grad

GRADIŠKA – Osnovci gradiških škola, zajedno sa Komunalnim preduzećem "Gradska čistoća" te nekoliko drugih javnih preduzeća i ustanova, zasadili su ukrasno bilje na savskoj obali.

Time su započeli akciju proljećnjeg uređenja grada i obilježili 22. mart, Svjetski dan voda. Šumsko gazdinstvo "Gradiška"  doniralo je 100 sadnica ukrasnog bilja, a akciju su pomogli "Vodovod", "Tehnička škola", Gradska uprava.

"Gradska uprava Gradiška tokom cijele godine podržava aktivnosti uređenja grada, posebno početkom proljeća kada se aktivno radi na obnavljanju zelenih i drugih javnih površina", kazao je Vedran Knežević,  načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove.

U Komunalnom preduzeću "Gradska čistoća" navode da su osmislili brojne aktivnosti. To su uređenje parkova, izrada i postavljanje parkovskih klupa, orezivanje stabala, čišćenje pločnika, te postavljanje kanti za smeće i sortiranje otpada.

"Nabavili smo deset kontejnera za plastične flaše, 30 kanti za otpad,  20 plastičnih kontejnera, dopunili zasade jednogodišnjih biljaka, obnovili parkove. U posljednjih nekoliko godina ukupno je zasađeno 5 000 struka jednogodišnjeg cvijeća i ukrasnih stabala", kazala je Renata Obardović Popovoć, direktora “"Gradske čistoće".

U gradiškim parkovima najzastupljeniji su lipa i platani a on novih zasada crvenolisna šljiva, indijski jorgovan i jasen. Proljećna akcija uređenja grada zvanično će trajati do 24. aprila,  kada se obilježava Dan grada Gradiška.

Akcija u Seferovcima

Mještani Seferovaca u Lijevče polju organizovali su akciju na uređenju svoga sela. Oni su pokupili smeće pored puteva i na drugim mjestima a komunalci su se obavezali da ga odvezu. Prethodnih godina slične akcije organizovali su i stanovnici Petrovog sela te još nekoliko naselja u Lijevču i Potkozarju.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije