Gradovi

Medijski radnici darovali krv

Medijski radnici darovali krv
Foto: Srna | Medijski radnici darovali krv
Vesna Duka

TREBINJE - Medijski radnici iz Trebinja su, po drugi put u ovoj godini, darivali krv u Službi za transfuzijsku medicinu u ovom gradu.

Članovi ovog aktiva krv daruju već nekoliko godina u tradicionalnim akcijama u prvoj i drugoj polovini godine, među kojima je i novinar Alternativne televizije Bojan Nosović.

"Ovo je moje deseto darivanje krvi. Zaista se osjećam lijepo, čemu doprinosi i činjenica da sam u društvu svojih dragih kolega. Čini mi se da je svaka naša akcija sve brojnija i po ko zna koji put dokazujemo da novinari ne piju krv, nego da čine i humana djela", rekao je uz dozu humora Nosović.

Predsjednik Medijskog aktiva dobrovoljnih davalaca krvi, novinar RTRS Božidar Stajčić objašnjava da je ovo prvi dio druge ovogodišnje akcije.

"Određen broj kolega nije mogao danas da nam se pridruži najviše zbog kovida, pa ćemo organizovati nastavak za 15 dana. Bez obzira na pandemiju virusa korona, ne želimo da prekidamo našu tradiciju - nastavićemo da budemo dio ovog humanog društva i na usluzi našim sugrađanima kada je najpotrebnije", rekao je u petak Stajčić.

Dragan Šarenac, načelnik trebinjske Transfuziološke službe, zadovoljan je odzivom medijskih radnika na još jednu humanitarnu akciju.

"Jako sam zadovoljan saradnjom sa članovima ovog aktiva. Uvijek su to dobro organizovane akcije, sa većim brojem prijavljenih dobrovoljnih davalaca krvi i darovanih jedinica kapi života. Naša saradnja je izvanredna ne samo na humanitarnom, nego i na profesionalnom planu, pa svima zahvaljujem za ove aktivnosti, ali i za odličnu profesionalnu saradnju", navodi Šarenac.

Od početka godine, dodaje, u organizovanim akcijama do danas je prikupljeno oko 1.700 doza krvi, što je veći broj u odnosu na prošlu, takođe epidemijsku godinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije