Gradovi

Mićić: Podrška grada domaćim sportistima najveća u Srpskoj

Mićić: Podrška grada domaćim sportistima najveća u Srpskoj
Foto: Srna | Mićić: Podrška grada domaćim sportistima najveća u Srpskoj

BIJELJINA - Bijeljina je ove godine iz budžeta izdvojila 2.570.000 KM za sport i tako postala grad koji najviše ulaže u ovu oblast u Republici Srpskoj, izjavio je gradonačelnik Mićo Mićić na prijemu Gradske uprave za sportske radnike i predstavnike klubova sa područja grada.

Mićić je istakao da su bijeljinski sportisti ove godine ostvarili mnogo uspjeha, a kruna svega je titula Evropskog grada sporta za 2020. godinu koju su dobili u Briselu.

"Ove godine smo za klubove izdvojili 1.100.000 KM direktnih sredstava, a 1.300.000 KM za infrastrukturu, kao što je izgradnja reflektora na Gradskom stadionu ili rekonstrukcija Sportske sale u Račanskoj ulici. Znatna sredstva smo uložili i u obnovu Sokolskog doma, a za redovno održavanje svih sportskih sala izdvojili smo 150.000 KM", rekao je Mićić novinarima.

On je naglasio da je cilj ulaganja u sport da mladim naraštajima budu obezbijeđeni uslovi za zdrav mentalni i fizički razvoj i da djeca budu sklonjena od ulice i drugih poroka.

U ime sportista obratio se predsjednik Rukometnog kluba Bijeljina Bogdan Rankić, koji je zahvalio Mićiću za prijem i istakao da ovaj klub posebnu pažnju pridaje mlađim kategorijama.

"To se pokazalo ispravnim i prosjek godina u našem prvom timu je devetnaest i po. U Prvoj ligi Republike Srpske zauzimamo treće mjesto u polusezoni, a učestvujemo i na velikom broju turnira u regionu i inostranstvu. Organizatori smo `Bijeljina kupa`, koji je ove godine okupio više od 1.000 rukometaša iz devet zemalja i nastavićemo da radimo na promociji rukometa i grada Bijeljina", rekao je Rankić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije