Gradovi

Mićić: Sveti Pantelejmon neka nam bude duhovni vođa

Mićić: Sveti Pantelejmon neka nam bude duhovni vođa
Foto: N.N. | Mićić: Sveti Pantelejmon neka nam bude duhovni vođa

Služenjem liturgije u Crkvi Svetog Pantelejmona, lomljenjem slavskog kolača u zgradi Gradske uprave i polaganjem vijenaca na spomenik poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, u Bijeljini je u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama obilježeno Pantelino – krsna slava Grada Bijeljina.

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poželio je žiteljima Bijeljine srećnu i blagoslovenu krsnu slavu.

"Raduje me što smo se danas ovdje sabrali, na veliki praznik, i što su ovdje i predstavnici državnog vrha. Crkva se zalaže za jedinstvo naroda i vlasti, da budemo složni kao u doba Nemanjića, jer jedino tako možemo da opstanemo i da budemo narod blagosloven", naglasio je episkop Fotije.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je počastvovan što je ove godine izabran za kuma slave Grada Bijeljina i da je srećan što opštine i gradovi u cijeloj Republici Srpskoj nastavljaju običaje obilježavanja krsnih slava.

"Uz poštovanje epidemioloških mjera u vezi sa virusom korona, Bijeljina je uspjela da organizuje prigodan i kvalitetan program. Ovo je grad koji ima perspektivu i nedavno ozvaničeni sporazum između SNSD-a i SDS Semberija, koji podrazumijeva 17 infrastrukturnih i komunikacionih projekata, već se realizuje. Svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti želim srećnu današnju slavu Grada, a onima koji ne slave, takođe želim sve najbolje u budućnosti", naveo je Dodik.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je Srpskoj pravoslavnoj crkvi na višegodišnjoj podršci razvoju Grada i očuvanju duhovnosti, tradicije i kulture, kao i predstavnicima bratskih i partnerskih gradova koji su prisustvovali današnjoj svečanosti.

"Danas su sa nama predstavnici Novog Sada, Kosjerića i Zrenjanina, a iako mnoge druge zvanice i naši prijatelji nisu uspjeli da dođu zbog pandemije, poslali su nam telegrame i izrazili podršku. Prošle godine je bilo 27 delegacija, a ove, nažalost, moramo da se prilagodimo trenutnoj situaciji. Drago mi je da je gospodin Dodik danas sa nama, kako bismo zajednički poručili da samo sloga kuću gradi i da je naš model saradnje koji sprovodimo, model budućnosti",  naglasio je prvi čovjek Bijeljine.

Nakon polaganja vijenaca i cvijeća na spomenik poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, gradonačelnik i srpski član Predsjedništva BiH posjetili su Spomen-sobu poginulim borcima sa područja Semberije i Majevice, gdje se Dodik upisao u knjigu žalosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije