Gradovi

Mićić posjetio penzionere na banjskom liječenju

Mićić posjetio penzionere na banjskom liječenju
Foto: N.N. | Mićić posjetio penzionere na banjskom liječenju

BIJELJINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas u Banji "Dvorovi" penzionere kojima je Gradska uprava obezbijedila besplatan desetodnevni boravak u ovoj ustanovi. Riječ o 107 penzionera, koji će zahvaljujući ovoj pomoći dobiti odgovarajuće banjske tretmane.

"Prijatno sam iznenađen koliko su penzioneri  oduševljeni uslovima u Banji i zato sam siguran  da će im ova podrška Grada veoma značiti", istakao je Mićić i najavio da će u ove svrhe i naredne godine iz budžeta biti obezbijeđena finansijska sredstva, da bi se olakšao položaj penzionera.

Uslov za besplatno banjsko liječenje bio je ljekarsko uvjerenje, a prednost su imali penzioneri sa najmanjim primanjima. Iz bijeljinskog Udruženja penzionera napominju da će se i svim drugim penzionerima koji podnesu zahtjev za banjsko liječenje, to biti finansirano iz članarina Udruženja.

"Mi penzioneri smo u trećem dobu gdje nam je potrebna zdravstvena njega. Gradonačelnik je uvidio da smo mi u teškom zdravstvenom stanju i uvažio je naše molbe  da nam se iz gradskog budžeta izdvoji 50.000 KM za više od  100 penzionera koji će koristiti banjske usluge. Ovo nije jedina pomoć od Gradske uprave. Dobijali smo i zaštitne maske, pakete pomoći. Sada će nam biti odobrena i dodatna sredstva na ime jednokratne novčane pomoći koju će primiti oko 1500 penzionera, a molbe će se podnositi od 7. do 20. septembra", naglasio je predsjednik Udruženja penzionera Grada Bijeljina Đuro Stanojlović.

Vremešna Mara Simić iz Vršana kaže da je prezadovoljna uslovima u Banji Dvorovi.

"Veoma sam zahvalna gradonačelniku Mićiću što nam je sve ovo omogućio, jer sa mojom minimalnom penzijom ne bih ovo mogla sebi da priuštim. Tretmani su mi dosta pomogli, a osoblje je za svaku pohvalu. Zadovoljna sam, nemam riječi kojim bih opisala", rekla je Simićeva.

Njeno mišljenje dijeli i Ljeposava Petrović.

"Prvi put sam u ovoj Banji zahvaljujući gradonačelniku Mićiću. Inače, ne bih došla da nije bilo ove pomoći, jer imam malu penziju. Nemam ni jednu primjedbu. Ako da Bog da budem živa, doći ću i naredne godine, pa makar pozajmila novac", zadovoljno i u šaljivom tonu kaže Petrovićeva.

I direktor Banje „Dvorovi“ Milorad Zekić zadovoljan je podrškom iz gradskog budžeta ovoj ustanovi.

"Prije svega, moram da se zahvalim gradonačelniku, jer smo mi ove godine zbog virusa korona došli u probleme, koji bi bili daleko veći da nam Gradska uprava nije finansijski pomogla i kroz ovaj program banjskog liječenja penzionera, ali i posredstvom investicija za izgradnju zatvorenog bazena. Ovo je ne samo značajna pomoć penzionerima već i Banji 'Dvorovi'. Zbog korone dva mjeseca nismo radili, a ove turističke sezone imaćemo ogromne gubitke", podvukao je Zekić.

Gradonačelnik Mićić je podsjetio da je iz lokalnog budžeta, u okviru podrške bijeljinskim privrednicima za sanaciju posljedica izazvanih virusom korona, Banji "Dvorovi" izdvojeno 240.000 KM pomoći, a da je samo u prošloj godini u ovu ustanovu Grad uložio milion maraka. Dodao je i da su građevinski radovi na zatvorenom bazenu u završnoj fazi i da bi do početka zime on trebalo da bude pušten u funkciju.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije