Gradovi

Mikrofin obradovao mališane vrtića "Bajka" u Čajniču

Mikrofin obradovao mališane vrtića "Bajka" u Čajniču
Foto: N.N. | Mikrofin obradovao mališane vrtića "Bajka" u Čajniču

​Zaposleni i djeca u dječijem vrtiću "Bajka" u Čajniču, jedinoj predškolskoj ustanovi u ovom gradiću, ubuduće će imati bolje uslove za boravak i obrazovni proces, zahvaljujući donaciji mikrokreditnog društva "Mikrofin".

U okviru društveno odgovorne akcije, koja se provodi u cijeloj BiH, "Mikrofin" je mališane u Čajniču obradovao sa vrijednim setom didaktičkog materijala, koji će im poslužiti za igru i obrazovni proces, u pripremi za skori ulazak u školske klupe. Radi se o nastavku velike akcije vodeće mikrokreditne organicizacije u BiH, u okviru koje su već opremljene na desetine vrtića i škola.

Danko Bašević, šef rogatičke filijale "Mikrofina", koje pokriva i područje Čajniča, istakao je da su prepoznali zalaganje i trud zaposlenih u ovoj predškolskoj ustanovi, te odlučili da im pomognu kako bi djeca imala što ljepše i sretnije djetinjstvo.

"Sva djeca, i ona u velikim pa i dosta manjim sredinama, poput ove, imaju pravo da im ništa ne nedostaje u doba kad „upijaju“ znanje i grade od sebe neke buduće velike ljude. Vođeni tom mišlju, odlučili smo da pomognemo jedini vrtić u Čajniču kako bi ovi pametni mališani bili u prilici da im boravak u vrtiću bude što ugodniji", rekao je Bašević.

Direktor vrtića Vukašin Katana zahvalio se „Mikrofinu“ na donaciji, ističući da je svaka pomoć dobrodošla u trenutku dok se zaposleni trude da, u skladu sa raspoloživom sredstvima, urade sve što je u njihovoj moći kako bi boravak i vaspitanje djece u ovoj ustanovi bio što bolji.

"Drago nam je što je 'Mikrofin' prepoznao naš trud i zalaganje, te odlučio da nam pomogne, a na veliku radost naših mališana", rekao je Katana i dodao da u ovom vrtiću trenutno boravi  60 djece predškolskog uzrasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije