Gradovi

Milica Puhalo učenik generacije Gimnazije "Filip Višnjić"

Milica Puhalo učenik generacije Gimnazije "Filip Višnjić"
Foto: N.N. | Milica Puhalo najbolji učenik Gimnazije "Filip Višnjić" u generaciji 2019/2020.

BIJELJINA - Fondacija "Stojanović" iz Bijeljine nastavila je tradiciju dodjele povelje i novčane nagrade najboljem učeniku generacije Gimnazije "Filip Višnjić". Ovogodišnji dobitnik je Milica Puhalo, koja se svojim znanjem i vannastavnim aktivnostima, među kojima su bile brojne titule na takmičenjima iz matematike i fizike i učešće u programu Istraživačke stanice „Petnica“, izdvojila između 220 maturanata, zasluživši titulu najboljeg učenika.

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije „Stojanović“ Bojan Stojanović je istakao da Fondacija podržava najbolje učenike Gimnazije, jer vjeruju da najbolje mlade ljude treba podržati na putu uspjeha.

"Svi dosadašnji dobitnici naše Povelje i nagrade su nastavili svoje obrazovanje i njihovi uspjesi na fakultetima, odnosno poslovima kojima se bave, potvrda su nam da su nagrade otišle u prave ruke. Milica je jedanaesti dobitnik nagrade naše Fondacije i ne sumnjamo da će i ona biti uspješna na putu koji je izabrala", poručio je Stojanović.

Najbolji učenik Gimnazije u 101. godini njenog rada je, uz riječi zahvalnosti roditeljima, profesorima i drugovima iz školskih klupa, istakla da je gimnazijsko školovanje odlična priprema za studiranje i najavila da planira da pohađa Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Gimnazijske klupe ove godine napušta deset "vukovaca" – uz Milicu Puhalo, sve petice u svjedočanstvu imaće Anja Кaravlah, Jelena Tomić, Miloš Novaković, Ivana Pijetlović, Miljana Marjanović, Milica Brajić, Vladimir Petrović, Filip Кaravlah i Anđela Danilović.

"Ovi mladi ljudi su samopouzdani, prihvataju odgovornost, znaju da se kontrolišu, lako sklapaju prijateljstva, spremni su za saradnju, radoznali, kreativni, ne odustaju na prvoj prepreci... Ono što smo vidjeli svih ovih godina je njihovo samopouzdanje koje dolazi iznutra, a to može biti samo zato što imaju jasne ciljeve u životu", istakao je direktor Gimnazije Vladimir Šavija.

Pored 3.000 konvertibilnih maraka koje je Milici darovala Fondacija "Stojanović", preduzeće Rudnik i termoelektrana Ugljevik je poklonilo laptop, a svi "vukovci" su dobili novčane vaučere od kompanije "Sport vižn", knjige od Turističke agencija "Hepi travel", kao i novčani poklon od narodnog poslanika Nedeljka Ćorića. Кao đak generacije, Milica će dobijati stipendiju Grada Bijeljina za sve vrijeme svog redovnog studiranja. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije