Gradovi

Milićević: Stabilno stanje, nadolazeći talas neće biti problematičan

Milićević: Stabilno stanje, nadolazeći talas neće biti problematičan
Foto: N.N. | Milićević: Stabilno stanje, nadolazeći talas neće biti problematičan

ŠAMAC - Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević danas je, nakon obilaska terena, poručio da je za sada stanje na rijekama Bosni i Savi u ovoj lokalnoj zajednici stabilno, da nadležne službe drže sve pod kontrolom, te da nadolazeći vodeni talas koji stiže poslije podne neće biti problematičan.

On je dodao da će u toku dana Štab civilne zaštite Šamac održati sastanak sa predstavnicima opštine Domaljevac-Šamac o zajedničkom djelovanju, da bi spremno dočekali eventuani rast rijeke Save.

Milićević je rekao da su sve aktivnosti usmjerene na dio nebranjenog područja Donje Crkvine, Pisara, Zasavice i dio mjesne zajednice Šamac, Jasenik.

On je naveo da se u Šamcu danas oko 17.00 časova očekuje vodeni talas koji je ranije dostigao svoj maksimum kod Doboja, te ocijenio da količina vode koja će stići neće biti problematična za ovu lokalnu zajednicu.

Milićević je apelovao na sugrađane da ne nasjedaju na dezinformacije na društvenim mrežama.

Predstavnik Civilne zaštite Šamac Predrag Pajić rekao je da opštinska Civilna zaštita provodi mjere i aktivnosti regulisane planom zaštite i odbrane od poplava, a na snazi su i mjere pripravnosti.

"Uvedeno je dežurstvo u Civilnoj zaštiti Šamac i u savjetima mjesnih zajednica, stavljen u funkciju operaciono-komunikacioni centar. U pripravnosti su svi subjekti zaštite i spasavanja koji učestvuju u redovnoj odbrani od poplava", kaže Pajić.

On je dodao da je vodoprivredno preduzeće "Ušće Bosne", koje najvećim dijelom provodi preventivne mjere, pripremilo oko 2.000 vreća pijeska za zatvaranje propusta na vodoprivrednim objektima.

"Sve prognoze ukazuju da na ovom području neće biti poplave, možda samo neka poljoprivredna zemljišta koja su i ranije plavljena", dodao je Pajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije