Gradovi

Milinković: Sljedeće godine nova moderna pijaca

Milinković: Sljedeće godine nova moderna pijaca
Foto: gacko-rs.info | Milinković: Sljedeće godine nova moderna pijaca

GACKO - Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković najavio za sljedeću godinu izgradnju moderne gradske pijace, a da bi da za dvije godine trebalo da bude završena sportska dvorana, vrijedna tri miliona KM.

"Radićemo reprezentativnu pijacu sa svim pratećim objektima, parkingom za kamionsku prodaju, zatvorenu prodaju, dio prilagođen prodaji mlijeka i mliječnih proizvoda", rekao je Milinković.

On je istakao da od ranije postoji spreman projekat i lokacija za novu pijacu i da su obezbijeđeni svi potrebni preduslovi, objavljeno je na sajtu opštine.

"Samo se u oktobru čeka odobrenje sredstava iz evropskog fonda za šta je aplicirano, a preko kojeg za projekat pijace može da bude odobreno oko 200.000 KM", rekao je Milinković.

On očekuje da će ta sredstva biti odobrena, te da su zbog toga radovi planirani od sljedeće građevinske sezone.

"Pijaca kakvu sada imamo nije dobro pozicionirana, a ne zadovoljava ni sanitarne ni tehničke uslove i odlučili smo da je izmjestimo", naveo je načelnik opštine.

Kada je riječ o izgradnja sportske dvorane u Gacku, projektu vrijednom tri miliona KM, koji je započet prije dvije godine, Milinković je rekao da su radovi stali prošle godine, a da je sa izvođačem dogovoreno da se ove godine dvorana zatvori spolja, dok se unutrašnji radovi nastavljaju sljedeće godine.

"Imamo sjajne sportiste koji zaslužuju najbolje uslove i uradićemo sve da im ti uslovi budu na korist. Radi se o ogromnom projektu i `velikom zalogaju` za našu malu lokalnu zajednicu, posebno uzimajući u vidu uslove u kakvim se sada nalazimo", rekao je Milinković.

On je napomenuo da je to skup i zahtjevan projekat i da će zbog toga radovi trajati sigurno narednih godinu, dvije.

"Na prvom mjestu je otplata starih dugovanja, što i radimo, i onda idemo dalje po prioritetima", rekao je Milinković.

Prema projektu, kapacitet sportske dvorane koja se gradi u Gacku je oko 760 sjedećih mjesta, sa visinom i gabaritima koji zadovoljavaju međunarodne standarde.

Radove izvodi konzorcijum "Antikorozija" iz Gacka i "Širbegović inženjering" iz Gračanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije