Gradovi

Pratite nas na Google news

Milionski projekti trend u Trebinju i u ovoj godini

Milionski projekti trend u Trebinju i u ovoj godini
Foto: N.N. | Milionski projekti trend u Trebinju i u ovoj godini
Vesna Duka

TREBINJE - U Trebinju su u protekloj godini realizovani ili su započeti infrastrukturni projekti vrijedni nekoliko miliona maraka, a takav trend se nastavlja i u ovoj godini.

Prema riječima Marka Rikala, načelnika Odjeljenja za urbanizam i prostorno uređenje grada Trebinja, započeti projekti se, ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, nastavljaju odmah nakon januarskih praznika.

On navodi da je jedan od najvažnijih započetih projekata izgradnja pravoslavnog duhovnog centra Mrkonjići, ali je u toku i izgradnja gradske tržnice, koja se planira završiti i useliti do početka turističke sezone, rekonstrukcija Starog grada, rekonstrukcija vodosnabdijevanja i putna infrastruktura.

"Izvođač je poprilično odmakao s radovima na kompleksu oko Crkve Svetog Vasilija Ostroškog, a sve bi moglo biti završeno do kraja ove godine, iako ovdje rokovi nisu bitni koliko nam je bitno da sve bude urađeno maksimalno dobro", kaže Rikalo.

Dodaje i to da bi Trebinje moglo konačno dobiti pravu gradsku tržnicu, koja se gradi na centralnom Trgu slobode u ovom gradu, a nakon završetka radova, koji se očekuju do kraja marta, slijedi raspisivanje javnih poziva za zauzimanje štandova, kao i za investitora koji će na spratu izgraditi gradsku kafanu.

Značajna sredstva su, kako napominje, uložena i u rekonstrukciju Gradskog parka i Starog grada, koji predstavljaju simbole Trebinja.

"Ove godine ćemo, poslije gotovo tri godine posla, definitivno završiti radove u Gradskom parku, a i nastavićemo izgradnju javne rasvjete na ulazima u grad, gdje su ove godine planirani radovi na ulasku u grad iz pravca Bileće, a rade se i nove pješačke staze na gradskim i prigradskim saobraćajnicama", objašnjava Rikalo.

Već nakon januarskih praznika slijedi nastavak popločanja površina u Starom gradu, oko čijih zidina će se graditi kanal za okruživanje vodom iz rijeke Trebišnjice, takozvani hendek, za koji je u toku izrada projektne dokumentacije, a uskoro će početi i radovi.

Radovi na rekonstrukciji trebinjske vodovodne mreže su u završnoj fazi, a značajna novčana sredstva će biti izdvojena i za putnu infrastrukturu u gradu, ali i u ruralnim područjima, kako bi Trebinje bilo što atraktivnija turistička destinacija, kao i grad u kome njegovi građani imaju dobre uslove za život.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije