Gradovi

Miloš Obilić i klovnovi od mimoze pobjednici Trebinjskog maskenbala

Miloš Obilić i klovnovi od mimoze pobjednici Trebinjskog maskenbala
Foto: N.N. | Miloš Obilić i klovnovi od mimoze pobjednici Trebinjskog maskenbala

TREBINJE - Veseli klovnovi iz Herceg Novog, koji su predstavljali cvijet mimoze, osvojili su prvo mjesto na sinošnjem Trebinjskom maskenbalu praznika mimoze, organizovanom u trebinjskom Hotelu Leotar.

"Mi smo vesela družina klovnova iz Herceg Novog, a članovi smo novljanskih Maškara, nevladine organizacije koja posjećuje različite karnevale, pa smo rado došli i u Trebinje, a ove godine 25. februara organizujemo karneval u Herceg Novom, na kome se nadamo da će nam se Trebinjci pridružiti", rekao je član klovnova Stefan Bakita.

Kaže da nisu očekivali ovakvu nagradu u Trebinju koja im je ukazala veliku počast i motivisala da već sada kažu da će dogodine doći ponovo sa novom maskom.

Drugo mjesto je osvojila mlada Trebinjka Milica Ijačić, maskirana u Pipi Dugu Čarapu, dok je trećeplasirana bila Milijana Kalaba, a svi oni su, takmičeći se u kategoriji odraslih, osvojili bogate poklon pakete.

U kategoriji djece je pobijedio mali trebinjski Miloš Obilić, odnosno Joakim Dučić kome je, kako kaže, mama pomogla da napravi kostim.

"Znao sam čim sam došao da imam najbolji kostim i očekivao sam da pobijedim, pa se tome jako radujem", kaza je nakon maskenbala Joakim.

Drugoplasirana je bila malena Saška Gudelj u kostimu princeze, a trećeplasirana Ivana Kovačević sa kostimom Elze – snježne kraljice.

Na maskenbalu je, prema riječima direktora Turističke organizacije Trebinje, učestvovalo oko 40 maski, ali se za narednu godinu očekuje mnogo više.

"Zahvaljujući dobrim odnosima između dva grada, Trebinja i Herceg Nogov, nakon tri godine smo organizvali i u Trebinju Praznik mimoze i uvjerili se da su se naši sugrađani uželjeli ovakvih manifestacija, pa ćemo u narednom periodu organizovati što više sličnih sadržaja koji će Trebinjce i Trebinjke izmamiti na ulicu", kazao je Radić.

Trebinjsku feštu Praznika mimoze orgsanizvao je Herceg fest, Turistička organizacija Herceg Novi, Odjeljenje za društvene djelatnosti Trebinje i Turistička organizacija Trebinje...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije