Gradovi

Mjere dale rezultate: Trebinjski učenici se vraćaju u škole

Mjere dale rezultate: Trebinjski učenici se vraćaju u škole
Foto: Arhiva | Mjere dale rezultate: Trebinjski učenici se vraćaju u škole

TREBINJE - Trebinjski osnovci i srednjoškolci poslije raspusta se vraćaju u školske klupe, jer zbog poboljšane epidemiološke situacije za sada nema potrebe za izvođenjem online nastave, zaključeno je na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije grada Trebinja.

"Dosadašnje mjere su pokazale da su donesene pravovremeno i dale su rezultate, jer se smanjio broj zaraženih u Trebinju, i pored činjenice da u okruženju imamo povećan broj zaraženih, ali postepeno vraćanje na raniji režim nam ne smije biti razlog za opuštanje", istakao je gradonačelnik Mirko Ćurić, napominjući da se za predstojeće praznike očekuje veliki broj turista u Trebinju, pa oprez nije naodmet.

On je kazao da će se, bez obzira na broj turista, ostale mjere morati poštovati, jer je zdravlje i dalje prioritet.

Direktor Gimnazije "Jovan Dučić" u Trebinju Mišo Pešić je napomenuo da se s olakšanjem dočekala vijest da se nastava izvodi u školskim klupama, jer iskustvo i nastavnika i učenika govori o tome da je za sticanje znanja najbolja živa riječ.

Direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta je napomenuo da je siutacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi mnogo bolja i da je trenutno na liječenju 41 pacijent, iako je na kiseoničkoj terapiji njih 29, ali nijedan pacijent nije na respiratoru.

On je kazao da se danas u normalni režim rada vraća Interno odjeljenje Bolnice, a dnevna bolnica koja je do sada funkcionisala u Domu učenika prelazi u prostorije mjesne zajednice Gorica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije