Gradovi

Mjerenje temperature svim pacijentima prije ulaska u bolnicu u Sarajevu

Mjerenje temperature svim pacijentima prije ulaska u bolnicu u Sarajevu
Foto: Ilustracija | Mjerenje temperature svim pacijentima prije ulaska u Opštu bolnicu u Sarajevu

SARAJEVO - Svim pacijentima koji od danas dolaze u sarajevsku Opštu bolnicu, kao i svim zaposlenim u ovoj zdravstveno ustanovi, preventivno će, zbog virusa korona, pri ulasku biti mjerena temperatura beskontaktnim toplomjerom.

Pacijenti kod kojih bude zabilježena povišena temperatura biće odmah upućeni u ambulantu za febrilna stanja, dok će zaposleni kod kojih se eventualno pojavi povišena tjelesna temperatura biti vraćeni kući i stavljeni pod nadzor doma zdravlja, saopšteno je iz bolnice.

Odranije su u ovoj bolnici zabranjene posjete pacijentima.

S ciljem preventivnog djelovanja zbog virusa korona iz sarajevskog preduzeća "Toplane" apelovali su da korisnici usluga, koji su u mogućnosti, račune za centralno grijanje plaćaju putem interneta ili mobilnog bankarstva.

U ovom javnom preduzeću preduzete su preventivne mjere zaštite među kojima i pojačana dezinfekcija i higijenska kontrola centara za korisnike.

Načelnik opštine Ilidža Senaid Memić zamolio je građane ove lokalne zajednice da bez prijeke potrebe ne dolaze u prostorije opštine i mjesnih zajednica.

On je apelovao da se stanovništvo Ilidže pridržava mjera koje je donio Krizni štab Ministarstva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije