Gradovi

Mještani Necvijeća novim putem mogu direktno do grada

Mještani Necvijeća novim putem mogu direktno do grada
Foto: N.N. | Mještani Necvijeća novim putem mogu direktno do grada
Vesna Duka

TREBINJE- Mještani prigradskog naselja Banjevci i sela Necvijeće u Trebinju konačno su, zahvaljujući Gradskoj upravi i “Hidroelektranama na Trebišnjici”, spojeni asfaltnim putem koji je jednim dijelom nanovo probijen i asfaltiran, u dužini od preko 700 metara.

Cjelokupnu investiciju u visini od 57.000 maraka finansirale su „Hidroelektrane na Trebišnjici“, što je, kako je rekao Gordan Mišeljić, direktor ovog preduzeća koji je prisustvovao završnici radova, bio i dio njihovih obaveza.

Mještani Necvijeća su, kako kažu, za svaki odlazak u grad morali koristiti obilazni pravac, silazeći na nezgodnom priključku na magistralni put Trebinje – Nikšić, ali je ovim putem to izbjegnuto.

„Sada imamo bolju putnu komunikaciju i bliže smo gradu, što je naročito bitno za našu djecu i njihov odlazak u školu“, kaže mještanin Miloš Ninković, koji objašnjava da će ova putna dionica za 35 seoskih domaćinstava značiti mnogo.

Kaže da su put čekali godinama, ali da očekuju i nove projekte koji će im osigurati ostanak na selu, odnosno, na ognjištima.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je takođe obišao završetak radova, potvrdio je da gradske vlasti već planiraju nove projekte za Necvijeće koje je jedno od rijetkih živih sela u okolini Trebinja.

Rekao je da je u prethodnom periodu urađen i sistem za navodnjavanje, realizovan zajedno sa mještanima.

Ćurić je, kada je u pitanju sistem za navodnjavanje, prisustvovao i otvaranju novog cejvovoda za tehničku vodu u selu Gomiljani kod Trebinja.

On je obišao i nastavak asfaltiranja ulica prigradskog naselja Vinogradi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije