SP Qatar 2022.

Gradovi

Mještani sela Drvar se navikli na neobičnu zvijer: Drekavac se približio kućama

Mještani sela Drvar se navikli na neobičnu zvijer: Drekavac se približio kućama
Mještani sela Drvar se navikli na neobičnu zvijer: Drekavac se približio kućama
B. Savić

DRVAR - Mještani sela Drvar u istoimenoj opštini i dalje čuju neprijatne krikove zvijeri, a za koju neki tvrde da je drekavac. Međutim, sada kažu da su se na to već navikli i da je životinja sve bliže kućama.

"Oglašava se skoro svakodnevno, nekada oko tri sata poslije ponoći, nekada u deset, sve zavisi. Jako nam je neprijatno slušati te krikove, ali smo se više navikli", kaže mještanka Radojka Trninić i ističe da, sudeći po zvukovima, stvorenje nije duboko u šumi, nego bliže kućama.

Prema njenim riječima, i djeca su se navikla na novog stanovnika šume i njegovo oglašavanje, te se više skoro i ne plaše. Ona kaže da su mještani organizovali obilazak noću, kada se zvjerka najviše oglašava, ali zbog slabe vidljivosti nisu ništa uspjeli da vide.

Mirko Delić, mještanin ovog sela, potvrdio nam je da se čudna zvjerka i dalje kreće šumama njihovog kraja.

"Jedan momak iz komšiluka, sa još nekim ljudima, išao je u šumu i tvrdi da je vidio crno, čupavo stvorenje, koje je prošlo blizu njega", rekla je Milka Trninić, mještanka sela Drvar, koja, takođe, potvrđuje da se drekavac često oglašava.

Vojin Bašić, predsjednik drvarskog Lovačkog udruženja, kazao je da su priče o drekavcu i njegovom "plaču" svakodnevica u njihovom selu i okolini.

"Stvarno ne znamo šta je u pitanju, ali mještani još potvrđuju da silazi do sela i ispušta čudne zvukove, te je stanovništvo naviklo na njega", objašnjava on.

Da se drekavac udomaćio u drvarskim šumama, potvrđuje i mještanin Zoran Trninić, koji kaže da je, po povratku iz sela, oko 22 časa čuo krikove koji su postali česta pojava u njihovom selu.

"Po mom mišljenju, šta god da je u pitanju, ne stoji na jednom mjestu, već stalno kruži po obližnjim šumama našeg, ali i susjednih sela", zaključio je Trninić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije