Gradovi

Mozzart obradovao "Optimiste"- Donacija Narodnoj kuhinji u Prijedoru

Mozzart obradovao "Optimiste"- Donacija Narodnoj kuhinji u Prijedoru
Foto: N.N. | Mozzart obradovao "Optimiste"- Stigla donacija Narodnoj kuhinji u Prijedoru

Tokom epidemije virusa korona, većina javnih kuhinja u BiH ima povećan broj korisnika.

Takva situacija je i u Narodnoj kuhinji Udruženja građana "Optimisti" u Prijedoru. 

U martu prošle godine svakodnevno su dijelili 213 obroka, a sada imaju 294 korisnika. Kako bi im pomogli da pripreme obroke za sve socijalno-ugrožene Prijedorčane, kompanija Mozzart im je donirala osnovne prehrambene namirnice koje će im biti dovoljne za narednih mjesec dana. Taj gest "Optimistima" donio je novu dozu nade jer im je ovo najveća donacija do sada. 

"Želim da se zahvalim Mozzartu u ime svih članova našeg udruženja i naših korisnika. Drago nam je da su prepoznali naš rad i pomogli nam u našoj humanoj misiji. Današnja donacija namirnica biće nam dovoljna za mjesec dana rada i mnogo nam znači u ovom teškom vremenu. Svojim daljim radom ćemo se truditi da opravamo ukazano povjerenje, a donacija će otići u prave ruke", kaže Zijad Čanić, predsjednik Udruženja građana "Optimisti".

U ovoj javnoj kuhinji svakodnevno pripremaju obroke za građane koji se tu hrane, a onima koji, zbog starosti ili udaljenosti, nisu u mogućnosti da dođu, hranu dostavljaju na kućnu adresu. 

"Optimisti" svoju humanu misiju provode već šest godina, a svjedoče da im nikada nije bilo teže. Ranije im je, kažu, bilo lakše raditi jer su imali manje korisnika, a više donatora.

Svu pomoć prikupljaju i dijele transparentno, a sve je lakše uz pomoć kompanija kao što je Mozzart. 

"U sklopu našeg svakodnevnog društveno-odgovornog rada trudimo se da pomognemo najugroženijem stanovništvu. Danas smo donirali namirnice ovoj javnoj kuhinji jer smo u razgovoru sa njihovim predstavnicima saznali da imaju povećan broj korisnika koji su, uslijed epidemije korone, ostali bez posla. Na taj način smo željeli da podržimo njihovu humanu misiju jer vjerujemo da u igri na humanost svi pobjeđujemo", kaže menadžer korporativnih komunikacija Mozzarta, Marija Ranilović. 

Podsjetimo, Mozzart je tokom epidemije korona virusa akcenat u svom humanom radu stavio na pomoć zdravstvenim ustanovama i socijalno-ugroženom stanovništvu. 

Tako su u proteklom periodu, osim "Optimistima", donirali namirnice humanitarnim udruženjima u Banjaluci i Doboju, a uskoro će uputiti donaciju još jednoj javnoj kuhinji u BIH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije