Gradovi

Na konkurs za izgradnju kongresnog centra stiglo 39 radova

Na konkurs za izgradnju kongresnog centra stiglo 39 radova
Foto: Vesna Duka | Na konkurs za izgradnju kongresnog centra stiglo 39 radova

TREBINJE - Ekspertska komisija je u Trebinju započela ocjenjivanje 39 radova koji su prispjeli na nedavno raspisani konkurs za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za izgradnju kongresnog centra u Trebinju, saopšteno je iz "Elektroprivrede RS".

Komisiju čine generalni direktor ERS Luka Petrović, rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić, dekani arhitektonskih fakulteta u Beogradu, Banjaluci i Podgorici Vladimir Lojanica, Saša Čvoro i Svetlana Perović, kao i inženjeri arhitekture Dragan Šiniković i Radojka Nožica i  elektrotehnike Mijomir Mijić. 

Shodno Urbanističkom planu, osim kongresnog centra, predviđena je izgradnja nove sportske dvorane, hotela visoke kategorije, javne gradske ustanove, zelenih površina i podzemnih garaža.

Planirano je da obuhvati kongresno-koncertnu dvoranu sa oko 1.000 mjesta, koncertnu dvoranu sa 150 mjesta, kao i još jednu dvoranu sa oko 300 mjesta, te salu za plenarne sastanke sa oko 100 mjesta i malu salu za plenarne sastanke sa oko 20 mjesta, kao i  VIP i sale za prijem visokih zvanica.

Stručni žiri će prispjele radove ocijeniti na osnovu kriterijuma utvrđenih tenderskom dokumentacijom, objavljenom 24. novembra 2023. na Portalu javnih nabavki BiH.

Prispjeli radovi su pod šiframa i tek po završetku ocjenjivanja idejnog rješenja biće poznat identitet prijavljenih i nagrađenih rješenja.

U "Elektroprivredi RS" su izrazili nadu da će uskoro izvršiti promociju odabranih rješenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije