Gradovi

Na području Doboja 12 stacionarnih radara

Na području Doboja 12 stacionarnih radara
Foto: Facebook/Arihiva | Na području Doboja 12 stacionarnih radara

DOBOJ - Na području Policijske uprave Doboj postavljeno je 12 stacionarnih radara, a o njihovom puštanju u rad javnost će biti blagovremeno upoznata, izjavio je načelnik dobojske Policijske uprave Slobodan Radinković.

Radniković je rekao novinarima da su na području grada Doboja postavljena četiri stacionarna radara, po dva u Tesliću, Derventi i Modriči, te po jedan u Brodu i Stanarima.

On je naveo da sada slijedi priključivanje radara na optički kabl i njihovo uvezivanje u informacioni sistem Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Kada stacionarni radari budu pušteni u rad, javnost će biti blagovremeno informisana", rekao je Radinković i pojasnio da će radari registrovati prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine sa mogućnošću snimanja saobraćaja u toku 24 časa.

On je naveo da su lokacije za postavljanje stacionarnih radara izabrane na osnovu prethodnih analiza o bezbjednosti saobraćaja, odnosno najvećem broju saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim i povrijeđenim, materijelanom štetom po svim vrstama, najvećim brojem prekršaja, kao i procjeni policije o najvećoj ugroženosti građana.

Kada je u pitanju grad Doboj, Radinković je naveo da su stacionarni radari postavljeni na Bulevaru cara Dušana, naseljima Bare, Stanić Rijeci i Trnjani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije