Gradovi

Na račun Srebrenice ove sedmice liježe 500.000 KM za infrastrukturu

Na račun Srebrenice ove sedmice liježe 500.000 KM za infrastrukturu
Foto: N.N. | Na račun Srebrenice ove sedmice liježe 500.000 KM za infrastrukturu

SARAJEVO - Sredstva od 500.000 KM za infrastrukturne projekte u Srebrenici biće operativna čim Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH odobri fakturu za plaćanje u skladu sa odlukom Savjeta ministara od 4. septembra, izjavila je Srni šef Odsjeka za poslove informisanja, protokola i prevođenja Ministarstva finansija i trezora Nataša Krsman.

Krsmanova je dodala da je izvršen unos u trezorski sistem.

"Ministarstvo finansija i trezora BiH nije dobilo urgenciju iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa nego je 10. oktobra zaprimilo dopunu zahtjeva za otvaranje programa posebne namjene, čime se stvaraju i tehnički uslovi da se kroz trezorski sistem izvrši unos i odobravanje 500.000 KM za projekte u Srebrenici", rekla je Krsmanova.

Ona je naglasila da je Ministarstvo finansija i trezora, uporedo sa otvaranjem programa posebne namjene, tražilo da im se dostavi potpisana odluka Savjeta ministara kojom se odobravaju ova sredstva, jer je to uslov za isplatu novca.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je juče Srni da od Ministarstva finansija i trezora BiH očekuje da prebaci 500.000 KM za realizaciju infrastrukturnih projekata u Srebrenici.

"Sve je završeno, čekamo da nam Ministarstvo finansija i trezora BiH prebaci novac i urgirali smo da nam to učine", rekao je Šarović.

Prema nezvaničnim saznanjima Srne, predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić je odluku za Srebrenicu potpisao polovinom prošle sedmice i urgencija je trebala biti upućena njemu.

Ministarstvo finansija i trezora tražilo je da im se dostavi potpisana odluka kako bi isplatili novac.

Prema istom izvoru, ove sedmice novac bi mogao biti na računu opštine Srebrenica.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je 17. oktobra da nije imao nikakvu zvaničnu komunikaciju sa bilo kim iz ove institucije u vezi sa pola miliona KM za realizaciju infrastrukturnih projekata.

Savjet ministara donio je 4. septembra odluke o izdvajanju sredstava iz klirinškog duga Rusije, između ostalog, za potrebe zaštite izvorišta vode u Istočnoj Ilidži i infrastrukturne projekte u Srebrenici.

Opštini Srebrenica je odobreno 500.000 KM za prioritetne infrastrukturne projekte utvrđene jednoglasnom odlukom Skupštine opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije