Gradovi

Pratite nas na Google news

Načelnici Drvara i Bosanskog Grahova najavili tužbe protiv ministra Bajića

Načelnici Drvara i Bosanskog Grahova najavili tužbe protiv ministra Bajića
Foto: N.N. | Načelnici Drvara i Bosanskog Grahova najavili tužbe protiv ministra Bajića
Fena

DRVAR - Načelnici Drvara i Bosanskog Grahova Dušica Runić i Uroš Đuran najavili su tužbe protiv ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite Kantona 10 Momčila Bajića zbog, kako kažu, iznošenja neistina oko formiranja centara za socijalnu zaštitu.

Bajić je izjavio ranije kako prevladava veliki otpor u Drvaru i Bosanskom Grahovu oko formiranja centara za socijalnu zaštitu.

U izjavi za medije pojasnio je kako formiranjem tih centara, načelnici gube instrumente za namještanje glasova, odnosno zaustaviće se dodjela socijalne pomoći, kako je istaknuo, osobama sa sumnjivim rješenjima koja su izdata u tim opštinama i gdje uopšte ne postoje kriteriji, kao i socijalna karta za staratelje.

Uz to, napominje, za dobivanje socijalne zaštite svi bi konačno imali podjednake šanse, a ne da zavise o tome jesu li s nekim u rodbinskom srodstvu ili su politički podobni.

Nakon njegove izjave, načelnica opštine Drvar Dušica Runić najavila je tužbu.

Ona je za Fenu potvrdila da će prozvane opštine pokrenuti tužbu protiv ministra Momčila Bajića zbog, kako je naglasila, iznošenja neistina, klevete i uvreda na račun ove dvije opštine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije