Gradovi

Načelnik Simić primio proslavljene sportiste

DERVENTA - Načelnik opštine Derventa Milorad Simić primio je danas proslavljenog rukometnog trenera i golmana Abasa Arslanagića i osvajača drugog mjesta na svjetskom prvenstvu u kik-boksu Nikolu Đurića.

"Imati za jednim stolom nekad vrhunskog sportistu, a sad vrhunskog sportskog stručnjaka i aktuelnog vicešampiona svijeta, svakako predstavlja veliko zadovoljstvo. Nama u Derventi se posrećilo da možemo da se pohvalimo ovakvim sportskim veličinama koje su stasale u našoj sredini", rekao je Simić.

Abas Arslanagić je rođen u Derventi i prve sportske korake napravio je u lokalnom rukometnom klubu, odakle se kasnije vinuo u vrhunski sport.

"Derventa je uvijek bila rasadnik rukometnih talenata, a posebno golmana, pa su u jednom od najsjajnijih trenutaka rukometne reprezentacije Jugoslavije, od tri golmana u ekipi, dvojica bili iz Dervente. U Derventi imam dosta prijatelja s kojima održavam intenzivne veze i rado ovdje dolazim", rekao je Arslanagić, koji je nedavno izdao treću knjigu posvećenu treniranju rukometnih golmana.

Jedan od sportista o čijim uspjesima tek treba da se govori jeste mladi derventski kik-bokser Nikola Đurić, koji je na nedavno održanom prvenstvu svijeta, u kategoriji do 79 kilograma, osvojio drugo mjesto.

"Naravnio da sam sad, kad su se utisci slegli, veoma zadovoljan ostvarenim rezultatom. Vidio sam da su drugi bili mnogo spremniji i da su imali mnogo više mogućnosti da se dobro pripreme. Vjerujem da ću i ja imati priliku da se dobro pripremim, te da na nekom narednom prvenstvu ostvarim još bolji rezultat", rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije