Gradovi

Načelnik Ugljevika: Izgraditi repliku rodne kuće Filipa Višnjića

Načelnik Ugljevika: Izgraditi repliku rodne kuće Filipa Višnjića
Foto: Srna/Ilustracija | Načelnik Ugljevika: Izgraditi repliku rodne kuće Filipa Višnjića

UGLJEVIK - Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da je ova opština u mjesnoj zajednici Gornja Trnova pokrenula projekat uređenja prostora na kojem bi bila izgrađena replika rodne kuće Filipa Višnjića i da bi dobro bilo kada bi im u tom projektu pomogla Vlada Srbije.

Perić je istakao da je to jedan od prioriteta iz oblasti kulture, ali i projekat koji bi poboljšao turizam na području ove opštine.

"U narednom periodu bilo bi dobro da se uredi prostor za porodičnu ambulantu u Donjoj Trnovi s ciljem poboljšanja kvaliteta zdravstvenih usluga", naveo je on.

Perić je podsjetio da većina studenata iz Ugljevika studira na beogradskim i novosadskim univerzitetima, sa kojima, kako kaže, ova opština ima dobru saradnju.

"Imamo saradnju i u oblasti kulture, naše Kulturno-umjetničko društvo `Rudar` organizuje međunarodni festival u julu, zajedno sa kulturno-umjetničkim društvima `Šumadija` iz Vlaške kod Mladenovca i `Sveti Sava` iz Beograda", naveo je Perić.

On je dodao da škole sa područja opštine Ugljevik sarađuju sa školama iz Srbije, kao i da nekoliko mjesnih zajednica ima bratske odnose sa mjesnim zajednicama u Srbiji.

Perić je napomenuo i da Muzička škola "Kornelije Stanković" iz Ugljevika ima odličnu saradnju sa Centrom lepih umjetnosti "Gvarnerijus" Jovana Kolundžije iz Beograda.

"Protekli jedanaesti festival harmonika, koji je otvoren u Ugljeviku, potom nastavljen koncertima održanim u Bijeljini, završen je u Beogradu, na naše zadovoljstvo", istakao je Perić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije