Gradovi

Načelnik trebinjskog Odjeljenja za privredu dao ostavku

Načelnik trebinjskog Odjeljenja za privredu dao ostavku
Foto: N.N. | Načelnik trebinjskog Odjeljenja za privredu dao ostavku

​TREBINJE - Načelnik za privredu i društvene djelatnosti grada Trebinja Radenko Drašković podnio je na posljednjem ovogodišnjem zasjedanju lokalne skupštine ostavku na ovo mjesto.

Iako je proteklih pet godina Drašković, inače kadar DNS-a, bio na čelu resora za privredu, odakle je, kako je bilo najavljeno, otišao zbog prelaska u firmu svog rođaka Rodoljuba Draškovića "Swisslion", on sam je na sjednici izrazio nezadovoljstvo djelovanjem frada Trebinja i opštim stanjem privrede u gradu.

On je istakao nezadovoljstvo nivoom zaduženosti od 19 miliona, gdje se sredstva, koja bi trebalo da idu u privredni razvoj, izdvajaju za povrat kredita, a da omladina odlazi iz Trebinja.

"Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da ljudi odlaze u Dubrovnik na posao, da se porezi na njihove plate ne prihoduju u grad Trebinje već u Republiku Hrvatsku, a da se mi prema tom procesu ponašamo na ovako neodgovoran način", istakao je Drašković, napomenuvši da ne postoje sredstva za zapošljavanje u budžetu, te da on ne može dalje funkcionisati u takvim okolnostima.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je ostao iznenađen ovakvim Draškovićevim stavom, jer mu, kako kaže, ranije nije prenosio ovakve informacije, već da je njegov razlog ostavke prelazak na mjesto direktora "Swissliona".

On je odlučno demantovao njegove navode da grad Trebinje ne brine o zapošljavanju svojih građana, već je u proteklom vremenu po raznim osnovama i iz raznih kategorija zaposlio 600 lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije