Gradovi

Naloženi badnjaci i pred mrkonjićkim hramovima

Naloženi badnjaci i pred mrkonjićkim hramovima
Foto: Anđela Sladojević | Naloženi badnjaci i pred mrkonjićkim hramovima

​MRKONJIĆ GRAD - Ispred Hrama Svetog Save u Mrkonjić Gradu danas su tradicionalno naloženi badnjaci koji su dovezeni iz Previla, Podorugle, Balkane i Oćuna.

Badnjaci su jutros usječeni, a danas su na okićenim konjskim kolima i traktorima dovezeni do Hrama gdje su osveštani i naloženi.

Protojerej-stavrofor Savo Janković poželio je vjernicima da Badnji dan dočekaju u zdravlju, veselju i sreći, a da sutrašnji dan rođenja Gospoda Isusa Hrista dočekaju onako kako to dolikuje, prije svega molitvom, svetim pričešćem, molitvenim sabranjem, a onda da dalje nastave u svojim domovima molitvenim ručkom.

"Svi oni koji imaju neke razmirice sutra neka pokušaju da ih prevaziđu i da se pomire jer to je poruka ovog praznika - mir, ljubav i sloga", poručio je Janković.

On je dodao da će danas djeci podijeliti 500 paketića koje su pripremili ljudi koji žive i rade u Sloveniji, a za odrasle su pripremili kuvano vino i rakiju.

Dragan Kojić iz Oćuna kaže da su jutros rano sjekli badnjak ispod Lisine u mjestu Oćune kod osnovne škole, gdje su se lijepo družili i častili.

I u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Mrkonjić Gradu osveštani su i naloženi badnjaci.

Takođe, i u Crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Podrašnici kod Mrkonjić Grada upriličeno je nalaganje badnjaka. Badnjak je tradicionalno naložen uz prisustvo mnogih vjernika.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije