Gradovi

Naredne godine počinje gradnja nove bolnice u Trebinju

Naredne godine počinje gradnja nove bolnice u Trebinju
Foto: N.N. | Naredne godine počinje gradnja nove bolnice u Trebinju

TREBINJE - Trebinje bi, ukoliko sve bude išlo po planu, u narednih nekoliko godina dobilo novu bolnicu koja će biti regionalnog tipa za cijelu Hercegovinu, a gradiće se, prema novom regulacionom planu koji je na razmatranju u lokalnoj skupštini, gotovo u samom gradu, na lokalitetu Pridvorci.

O gradnji bolnice su raspravljali i trebinjski odbornici pred kojim je i razmatranje regulacionog plana, a, kako je na sjednici lokalnog parlamenta istakao i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, ukoliko se ispostavi da na zemljištu koje je u vlasništvu Republike Srpske, ima privatne svojine - sve će im biti nadoknađeno.

„Ranija zamisao je bila da bolnica bude nešto udaljenija od grada, ali se iznašlo rješenje da bude bliže gradu kako bi se izbjegli i problemi sa prevozom, tako da se sada priprema dokumentacija, a, prema informacijama sa kojim raspolažem, početkom 2022. godine bi krenula gradnja, kazao je Ćurić.

Napominjući da je u pitanju projekat koji će koštati više od trideset miliona maraka, on kaže da je cilj gradskih vlasti da se u početku izgradi osnovni obekat, a kasnije i prateći objekti jednog modernog zdravstvenog centra.

Vedran Furtula, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja, kaže da je lokacija u Pridvorcima najbolje rješenje, a gradnja kreće čim projekat bude završen, odnosno, regulacioni planovi i prateća infrastruktura koja je u nadležnosti Grada Trebinja i projekat koji radi resorno ministarstvo.

„Vjerujem da ćemo na proljeće već vidjeti temelje buduće bolnice projektovane najvjerovatnije pavoljinskim tipom, sa primarnim i sekundarnim sadržajem, a kasnije će se razvijati dodatnim sadržajima, klinikama, poput transfuziološke, stomatološke i slično“, kazao je Furtula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije