Gradovi

Narodna biblioteke Srbije u Mostaru

Narodna biblioteke Srbije u Mostaru
Narodna biblioteke Srbije u Mostaru

MOSTAR - U Mostaru je danas potpisan protokol o saradnji Narodne biblioteke Srbije i Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske čiji cilj je formiranje biblioteke u okviru novouspostavljenog Generalnog konzulata Srbije u ovom gradu, saopšteno je iz Eparhije.

Biblioteka će biti smještena u obnovljenom zdanju Vladičanskog dvora u Mostaru u kome će se nalaziti i Generalni konzulat Srbije.

Protokol o saradnji potpisali su vršilac dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije Dejan Ristić i protojerej-stavrofor Radivoje Krulj, starješina Sabornog hrama Svete Trojice u Mostaru u ime episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija. Potpisivanju protokola prisustvovala je i otpravnik poslova Ambasade Srbije u BiH Ljiljana Milojević-Borovčanin.

Tokom boravka u Mostaru, vršilac dužnosti upravnika srpske nacionalne biblioteke posjetio je mjesto radova na obnovi Sabornog hrama Svete Trojice, kao i crkvu Rođenja Presvete Bogorodice u ovom gradu.

''U Mostaru i okolini živi oko sedam hiljada Srba kojima će biblioteka pri Generalnom konzulatu Republike Srbije biti mjesto organizovanja programa iz oblasti kulture, umjetnosti i prosvjete'', ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će Narodna biblioteka Srbije kontinuirano obezbjeđivati odgovarajuće knjige i periodiku za potrebe novoformirane biblioteke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije