Gradovi

Narodna kuhinja u Bijeljini dobila automobil

Narodna kuhinja u Bijeljini dobila automobil
Foto: N.N. | Narodnoj kuhinji u Bijeljini dobila automobil

BIJELJINA - Organizacija Crvenog krsta Grada Bijeljina donirala je danas automobil sitroen C3 gradskoj Narodnoj kuhinji za potrebe ove kuhinje koja svakodnevno sprema besplatne obroke za 253 korisnika.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je Crvenom krstu Bijeljina i donatorima ove organizacije na svakodnevnom predanom radu i humanosti.

"Poklonjeni automobil koristiće Narodnoj kuhinji za dostavu obroka za 50 nepokretnih korisnika, kojima se hrana dostavlja na kućnu adresu", rekao je Mićić.

On je dodao da je saradnja Gradske uprave i Crvenog krsta uvijek bila odlična i za dobrobit najugroženijih.

Predsjednik bijeljinskog Crvenog krsta Perica Gligić istakao je da ova organizacija sve svoje akcije sprovodi u velikoj mjeri zahvaljujući dobroj saradnji sa Gradskom upravom.

"Donacija automobila je još jedna potvrda naše dobre saradnje. U Crvenom krstu smatramo da je korisnije da automobil bude korišten za prevoz robe i hrane, odnosno za pomoć najugroženijima, nego da stoji parkiran ispred naših prostorija", rekao je Gligić.

On je podsjetio da je gradski Crveni krst za novogodišnje praznike, osim 253 korisnika Narodne kuhinje, paketima hrane obradovao još 340 korisnika.

"Građani uglavnom doniraju garderobu, a mi preko radnih organizacija obezbjeđujemo novčana sredstva za kupovinu hrane i pakete higijene za potrebe naših korisnika. Za novogodišnju akciju 14.000 KM donirao je švajcarski Crveni krst, a podijeljene su i pečenice u vrijednosti oko 5.000 KM", podsjetio je Gligić.

Šef Odsjeka za zajedničke poslove u Gradskoj upravi Mitar Škorić istakao je da će donirani automobil značajno poboljšati rad Narodne kuhinje, jer će kućne dostave i sitne nabavke od sada biti vršene ovim vozilom, a ne kombijem.

"Pripremani obroci za korisnike se sastoje od variva, mesa i pola hljeba. Od variva se sprema kupus, đuveč, krompir, makarone i pasulj. Za kupovinu namirnica godišnje se iz budžeta izdvaja 90.000 KM, za distribuciju hrane se izdvaja 7.000 KM. Za troškove vode i struje, radnike koji vrše distribuciju i podjelu hrane na punktovima, kao i radnike koji pripremaju obroke izdvaja se 22.000 KM", podsjetio je Škorić.

Narodna kuhinja u Bijeljini otvorena je 2006. godine. U toku 14 godina rada obroci za najugroženije nisu se spremali samo dva dana, za vrijeme velike poplave - 15. i 16. maja 2014. godine.

Osim 50 kućnih dostava, hrana pripremljena u Narodnoj kuhinji distribuira se na četiri punkta u gradu i dva u Janji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije