Gradovi

Nastavak izgradnje stanova romskim porodicama u Bijeljini

Nastavak izgradnje stanova romskim porodicama u Bijeljini
Foto: Wikipedia | Nastavak izgradnje stanova romskim porodicama u Bijeljini

BIJELJINA - U okviru projekta "Stambeno zbrinjavanje Roma" sljedeće sedmice će u Mjesnoj zajednici Novo Naselje, poznatom kao Fincov salaš, početi izgradnja šest stanova za socijalno-ugrožene romske porodice bez imovine.

Projekat vrijedan oko 450.000 KM finansiraju humanitarna organizacija "Karitas" iz Švajcarske sa 253.000 KM, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara sa 100.000 KM i Grad Bijeljina sa oko 100.000 KM za obezbjeđenje komletne infrastrukture i zemljišta. 

Izvođač radova "Intereks" iz Tuzle će iduće sedmice biti uveden u posao, a rok za završetak radova je 31. decembar. 

Budući korisnici stanova odabrani su putem javnog poziva koji je raspisan u februaru 2018. godine, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina. 

Iz gradske Kancelarije za nacionalne manjine i dijasporu navode da su sredstva obezbijeđena i za izgradnju druge zgrade sa šest stanova, a radovi će početi naredne godine. 

Za ovu stambenu jedinicu "Karitas" Švajcarske obezbijedio je oko 250.000 KM, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara oko 100.000 KM i Grad Bijeljina oko 140.000 KM. 

Korisnici ovih stanova odabrani su na javnom pozivu koji je raspisan u martu 2019. godine. 

Osim izgranje novih stambenih jedinica, u saradnji austrijske humanitarne organizacije "Hilsferk internešnel", Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara i Grada Bijeljina biće renovirana dva neuslovna stambena objekta romskih porodica. 

Vrijednost ovih radova iznosi 60.000 KM, a rok za završetak je 31. decembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije