Gradovi

Nastavnici dobojske škole stavljaju tačku na Petrovićeve uvrede

Nastavnici dobojske škole stavljaju tačku na Petrovićeve uvrede
Foto: N.N. | Nastavnici dobojske škole stavljaju tačku na Petrovićeve uvrede

DOBOJ - Učitelji i nastavnici dobojske Osnovne škole "Dositej Obradović" odlučili su da na polemiku preko medija sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem o navodnoj međunacionalnoj netrpeljivosti u ovoj obrazovnoj ustanovi stave tačku, te da se obrate nadležnim institucijama.

"Mi smo pokušali da komuniciramo s njim, a on se svojim izjavama u stvari samo grubo našalio s nama i s našom inteligencijom", izjavio je Dario Đurić, predsjednik Školskog odbora.

Edin Junuzović, voditelj produženog boravka u školi, kaže da će se možda obratiti Ombudsmanu za ljudska prava da i on vidi ima li osnova za dalje korake.

Petrovićevo izvinjenje u kojem se pred lokalnim medijima izvinio učenicima, prosvjetnim radnicima i roditeljima "što imaju takvog direktora koji po nacionalnoj strukturi ne bi trebalo da bude direktor, nego Bošnjak s obzirom na to da ima preko 60 odsto učenika druge nacionalnosti", kolektiv ne prihvata.

"Ali to za nas nije izvinjenje, nego dalja uvreda, jer je uvrijedio naše rukovodstvo, a mi takva izvinjenja ne prihvatamo. Mi smo šokirani i želimo da se javno, na ljudski i kulturan način, obrati našim radnicima jer mi ne damo na naše radnike", kazala je učiteljica Azijada Lukić.

Učitelji i nastavnici su kazali da ih direktor škole Vedran Gligorić, inače SP-ov odbornik u Skupštini grada, ne zloupotrebljava jer umjesto njega istupaju u javnost, te navode da školu zloupotrebljava Petrović.

Iz Gradske uprave smo ponovo juče ostali bez sagovornika na ovu temu.

Osim radnih kolega, u odbranu Gligorića je stao i Dragomir Jović, predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, koji je osporio Petrovićevu tvrdnju da je direktor škole na jednom skupu pred 50 svjedoka izjavio da "iz Doboja gradonačelnik treba istjerati Hrvate i Bošnjake".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije