Gradovi

Neobične zahvalnice gradonačelniku i saradnicima

Neobične zahvalnice gradonačelniku i saradnicima
Foto: Vesna Duka | Neobične zahvalnice gradonačelniku i saradnicima

TREBINJE - Obilježavanje Nedjelje djeteta u Trebinju je završeno je danas druženjem mališana i njihovih roditelja iz Udruženja "Bebe" sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem i predstavnicima javnog i političkog života ovog grada.

"Svi ovi krasni ljudi, počev od gradonačelnika, preko menadžementa i ljekara Bolnice Trebinje, te Fonda zdravstva, Elektroprivrede, HET-a, Elektrodistribucije, pomagali su nam i pomažu kada god je to potrebno, zbog čega im dugujemo ogromnu zahvalnost“, istakla je Snežana Misita, predsjednica Udruženja "Bebe" čiji su mališani svim predstavnicima ovih ustanova i kompanija uručili prigodne zahvalnice koje su sami izrađivali i ukrašavali.

Ona je podsjetila da je u radu udruženja koje djeluje gotovo 12 godina do sada vantjelesnom oplodnjom na svijet došlo 151  dijete, a samo Udruženje broji 252 porodice na nivou istočne Hercegovine. 

"Udruženje ne bi ni moglo funkcionisati da nije ovih divnih ljudi koji nam pomažu 12 godina, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou, a naša gradska uprava je bila prva u Republici Srpskoj koja je svim parovima sa teritorije Trebinja snosila troškove za jedan besplatan pokušaj, što je nama dalo vjetar u leđa da animiramo i druge sredine, pa smo im i na tome zahvalni, kao i Bolnici, Domu zdravlja, Centru za socijalni rad i svim drugim plemenitim ljudima i ustanovama Trebinja", dodala je Misita.

Ćurić kaže da je sasvim normalna činjenica da se djeci posveti svih 365 dana u godini i da je to prioritet Grada Trebinja, te da za sve kategorije djece ne smije biti ograničenja u izdvajanjima.

"Ako parovi iz udruženja 'Bebe' imaju iskorištena prava koja im nudi republika i Fond, onda djelujemo mi i to bez ograničenja u godinama, tako da smo do sada podržali svaki zahtjev vezan za ovu problematiku, pa je bilo i slučajeva da nismo trenutno imali sredstava u budžetu, ali smo se snalazili da ih obezbijedimo", istakao je gradonačelnik.

Kaže da je najsretniji što je na ovoj manifestaciji dobio neke nove informacije da se u Udruženju "Bebe" očekuju prinove i izrazio nadu da će u budućnosti novih beba biti još i više.

"Ovo je tema o kojoj se nekada nije puno pričalo, ali je i tu Udruženje odigralo veliku ulogu, pa se sve više parova odvažava na vantjelesnu oplodnju i sve više je srećom parova sa djecom, što ohrabruje i cijelu našu društvenu zajednicu da im maksimalno izlazimo u susret", dodao je Ćurić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije