Gradovi

Nepovoljna epidemiološka situacija u Bijeljini

Nepovoljna epidemiološka situacija u Bijeljini
Foto: Tanjug/AP | Nepovoljna epidemiološka situacija u Bijeljini

BIJELJINA - Gradski štab za vanredne situacije zaključio je danas da je epidemiološka situacija na području Bijeljine i dalje nepovoljna, a postojeće epidemiološke mjere produžene su do 15. decembra.

Naredbom je izvršeno usklađivanje mjera sa jučerašnjim zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije za sprovođenje mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj.

Gradski štab je na vanrednoj telefonskoj sjednici konstatovao da je u gradu aktivan 691 potvrđeni slučaj virusa korona, dok je 40 lica hospitalizovano.

Krizni štab je, s obzirom na to da je epidemiološka situacija na području grada i dalje nepovoljna, apelovao na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona.

"Sve vaspitno-obrazovne ustanove na području grada Bijeljina, shodno zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije, obavezne su da o epidemiološkoj situaciji /pojavi virusa/ redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Gradski štab, putem gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti", navedeno je u saopštenju iz Gradske uprave.

Odjeljenju za inspekcijske poslove i Odjeljenju komunalne policije Gradske uprave Bijeljina naređeno je da, u saradnji nadležnom Republičkom inspekcijom i policijom, intenzivno vrše nadzor nad sprovođenjem mjera propisanih naredbom Gradskog štaba o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona na području grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije