Gradovi

Neslaganja unutar vladajuće većine u Bijeljini

Neslaganja unutar vladajuće većine u Bijeljini
Neslaganja unutar vladajuće većine u Bijeljini

BIJELJINA - Skupština grada Bijeljina vratila je danas Lazara Avakumovića na mjesto direktora Centra za kulturu "Semberija" sa koje je nzakonito smijenjen, a ova oduka bila je povod za žestok sukob unutar vladajuće većine u gradu koju predvodi SDS.

Odbornik SDS-a Slavko Novaković upozorio je da građani ne smiju snositi troškove nastale zbog nezakonite smjene i predložio da se troškovi izmire iz naknada odbornika koji su izglasali lošu odluku.

Novaković je optužio predsjednika Skupštine grada Dragana Đurđevića za obmanu prilikom smjene Avakumovića i za loš rad na ovoj poziciji prethodnih 12 godina.

Avakumović i Đurđević su članovi Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj" u kojoj traje spor oko prava na zastupanje stranke, a ova stranka upravlja Centrom za kulturu.

Odbornik SNSD-a Ivan Burić podsjetio je da su članovi opozicije napustili sjednicu na kojoj je smijenjen Avakumović i već tada ukazali na bahatost gradske vlasti.

Đurđević je rekao novinarima da je preispitivanje odluke o smjeni Avakumovića upućeno na Vrhovni sud Republike Srpske.

Avakumović je vraćen na funkciju po odluci Okružnog suda u Bijeljini, a Skupština je danas poništila odluku o postavljanju Siniše Boškovića za vršioca dužnosti direktora Centra za kulturu.

Odbornici su odbili finansijski izvještaj ove ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije